Mgr. Libor Michálek, MPA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2016 11:28:07

Budvar ani ČEZ nemají mít absolutní výjimku ze zveřejňování smluv

Budvar ani ČEZ nemají mít absolutní výjimku ze zveřejňování smluv

Vláda má na svém dneším zasedání projednat návrh ministra Jurečky na udělení další výjimky v případě registru smluv. Tentokrát se má týkat Budějovického Budvaru.

„Přestože je u státních podniků a státem ovládaných firem pochopitelné, že je třeba chránit obchodní tajemství, společnosti jako Budvar nebo ČEZ by neměly mít absolutní výjimku ze zveřejňování smluv. Již při projednání tohoto zákona v Senátu jsem navrhoval, aby ČEZ musel zveřejňovat např. darovací smlouvy nebo smlouvy uzavřené s veřejnými funkcionáři, přes které odtékají stamiliony korun ročně. To samé platí pro společnost Budvar,“ uvedl Libor Michálek, senátor za SZ.

"V návrhu poslanců KDU-ČSL není dostatečně vysvětleno, proč Budvaru nestačí ochrana, kterou zákon o registru smluv již poskytuje (některé části smluv mohou být začerněny, zákon umožňuje utajovat i další části, které mohou být obchodním tajemstvím)," uvedla ve svém prohlášení Rekonstrukce státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama