ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.02.2016 14:19:00

Počátkem prázdnin zmizí parkoviště z Malostranského náměstí

Počátkem prázdnin zmizí parkoviště z Malostranského náměstí

Na pokyn náměstka pražské primátorky Petra Dolínka vypoví Technická správa komunikací (TSK) v nejbližších dnech nájemní smlouvu provozovateli parkoviště na Malostranském náměstí.

 Od 1. července se tak v lokalitě nebude parkovat a náměstí změní svoji tvář.

„TSK ode mne dostala pokyn vypovědět smlouvu tak, aby od července již na Malostranském náměstí parkoviště nebylo a naopak mohly být posuzovány nabídky na zřízení předzahrádek či různých občanských aktivit, které tak budou moci být v tomto historickém srdci Prahy provozovány,“ uvedl Dolínek.

Tento krok vítají i zástupci městské části Praha 1. „Jednoznačně to podporuji. Jsem přesvědčen a říkám to dlouhodobě, že Malostranské náměstí si zaslouží mnohem důstojnější využití, než coby parkoviště. Zároveň ovšem budeme požadovat, aby parkující auta nezahltila okolní ulice,“ řekl zástupce starosty Prahy 1 Daniel Hodek.

Proti odstranění parkoviště se ozvali poslanci

Dolínek vydal pokyn TSK i s vědomím, že se proti odstranění parkoviště ozvali poslanci. „Pevně věřím, že poslanci pochopí, že je správné, aby jejich zájem, který jinak chápu, v tomto případě ustoupil zájmu Prahy, jejích občanů i návštěvníků, a v neposlední řadě geniu loci Malostranského náměstí,“ vysvětlil Dolínek, podle nějž se problém parkování poslanců i zaměstnanců Poslanecké sněmovny dá řešit i bez toho, aby na Malostranském náměstí muselo budovat podzemní parkoviště, které se tam nehodí. „Podle názoru odborníků z Institutu plánování a rozvoje má sama Poslanecká sněmovna řadu kapacit, které se dají využít pro parkování. Zároveň je hned za řekou u Rudolfina podzemní parkoviště,“ uvedl Dolínek.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout