ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2021 15:41:51 - Qwasimodo

Nemyslíte, že by se měl první zlepšit stav silnic než budete řidiče pokutovat?

Kdo navrhl tak šílené tresty, za to, když řidič nedodrží 1,5 odstup od cyklisty? A nemyslíte, že jste tomu měli nejprve přizpůsobit silnice? A proč se tu z cyklistů dělá nějaká modla? Ať si jezdí, ale oni jsou všude a pak se člověk nemá šanci nikde ani v klidu projít třeba se psem nebo kočárkem

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.06.2021 10:52:39 - Petr Dolínek

Dobrý den,
stav silnic je samozřejmě třeba zlepšovat. Ale není možné čekat do doby, než budou všechny silnice v perfektním stavu, a mezitím ohrožovat cyklisty. Jde přece jen o to, aby řidiči předjížděli cyklisty ohleduplně a s dostatečným odstupem, a nedocházelo tak k jejich ohrožení, zranění či dokonce zabití. Rozhodně se není třeba obávat nějaké šikany řidičů, že by policisté "hlídkovali s metrem" a měřili, zda řidič měl od cyklisty odstup 1,5 nebo 1,4 metru. Kdo předjede cyklistu ohleduplně, nebude mít žádný problém. Naopak v případě nehody bude možné jednoduše potrestat viníka, což je dnes často obtížné. Věřím, že bezpečí, zdraví a životy lidí, kteří se rozhodli jet na kole, stojí třeba i za tu chvilku zdržení, kdy řidič počká, aby je mohl bezpečně předjet.

Zároveň, pokud se chová bezohledně cyklista, jednoznačně za to zaslouží potrestat.

S úctou,
Petr Dolínek