ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2016 15:49:55

Hejtman předal šek na obnovu drobných památek u Žlutic

Hejtman předal šek na obnovu drobných památek u Žlutic

Hejtman Martin Havel předal místopředsedkyni Spolku Žlutice 2000 Haně Hnykové šek s obnosem 6 439 korun na obnovu křížků v okolí Žlutic. Právě tolik peněz se vybralo během adventního jarmarku na dobrovolných příspěvcích za hejtmanský punč.

 ​„O tom, kam poputuje výtěžek z dobrovolného příspěvku za punč, rozhodli občané v online anketě na internetových stránkách kraje, kde vybírali ze tří možností,“ uvedl hejtman Martin Havel. Spolek obnovil již na třicet křížků v okolí Žlutic a přibližně stejný počet jich na opravu ještě čeká. Jedná se o památky mimo obce, které mají menší šanci obdržet dotace než památky nacházející se v obcích. Kromě obnovy drobných památek spolek také opravuje staré cesty, vytváří naučné stezky či umisťuje turistické značky. Podél křížků například vznikla cyklostezka, která je nazývána „křížkovou cestou“.

„Na opravu takovýchto památek spolek získává pravidelný příspěvek od odboru kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu krajského úřadu a dále například od Ministerstva pro místní rozvoj či z členských příspěvků. Tento výtěžek konkrétně využijeme na obnovu interiéru kapličky, která se nachází mezi Žluticemi a Štědrou,“ uvedla Hana Hnyková. Spolek Žlutice 2000 je tvořen třemi organizacemi a sdružuje kolem třiceti členů. Více informací o činnosti spolku naleznete internetových stránkách.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama