JUDr. Vojtěch Filip

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2011 17:10:15

Jde o vládnutí nebo mafiánské metody vládních stran?

Jde o vládnutí nebo mafiánské metody vládních stran?

Poslední aféra Věcí veřejných překročila všechny přijatelné meze.

Podezření, že ve vládní straně mohou být některé osoby placeny za mlčení, je jasným dokladem doslova mafiánských praktik.
 
O tom, že se v této straně uplatňují podivné metody, neslyšíme poprvé. Náznaky, že je na její reprezentanty uplatňován nepatřičný nátlak, který může hraničit i s trestným činem, se objevily již dříve. Je velmi poučné, že strana, která kádruje jiné parlamentní subjekty, zda jsou demokratické či nikoli, zřejmě sama vůbec neví, co slovo demokracie znamená.
 
Ukazuje se, že strany, které vznikají nikoli jako sdružení stejně smýšlejících lidí, ale jako účelový podnikatelský projekt, tím zůstávají poznamenány. Jejich vznik a vzestup na nejvyšší politické patro byl bohatě zaplacen, kým, je zřejmé i z výroční finanční zprávy. Jistě se od Věcí veřejných za to očekávají protislužby, čemuž je volební program na překážku.
 
Na těchto závěrech nic nemění ani podezření, vyslovené nejprve z řad VV, že pan Škárka začal mluvit na popud "kmotrů" z ODS. S tím ať se vypořádá premiér Nečas, který nyní vyhrožuje, že VV budou muset jít z vlády. Už nyní premiér nese osobní odpovědnost za setrvání ministra Vondry ve funkci. Pokud nedodrží to, co nyní vyřkl na adresu Věcí veřejných, prokáže, že ani nejšpinavější aféry nedonutí ani ODS, ani ostatní vládní strany pustit moc ze svých rukou.
 
I trpělivost občanů má však své meze. Svolání mimořádné schůze k vládním aférám považuji za naprosto neodkladné. Rád bych věřil, že se ČSSD - když už si počkala na další aféru - připojí k našemu návrhu na hlasování o vyslovení nedůvěry vládě.
 
Vojtěch FILIP, poslanec Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama