Milan Vojta, MBA, M.A.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2016 21:42:00

Rekonstrukce mostu na Poštornou proběhne později, zbudován má být mobilní most

Rekonstrukce mostu na Poštornou proběhne později, zbudován má být mobilní most

V nedávné době vyvolala mezi Břeclavany četné reakce informace, že most na Tř. 1 Máje, spojující centrum Břeclavi s městskou částí Poštorná, projde v roce 2016 rekonstrukcí.

Při té její investor, Ředitelství silnic a dálnic, avizoval uzavření poloviny vozovky a řízení dopravy pomocí semaforu se střídavým průjezdem vozidel v jednom pruhu.

Třebaže není pochyb o potřebnosti rekonstrukce mostu z 50. let minulého století, který od té doby neprošel žádnými významnými opravami a je pravidelně zatěžován hustou osobní i nákladní dopravou, vyvolal by tento způsob opravy kolaps dopravy ve městě, kde je již za současného stavu dopravní situace neúnosná.

Město proto vstoupilo v jednání s brněnským závodem Ředitelství silnic a dálnic. Na schůzce s ředitelem Davidem Fialou, která se konala v tomto roce poněkolikáté a týkala se opět především postupu příprav obchvatu Břeclavi, otevřel téma opravy mostu na Poštornou břeclavský místostarosta Milan Vojta. A uspěl.

„ŘSD bude rekonstrukci koordinovat s městem, aby doprava ve městě utrpěla co nejméně. Oprava pak neproběhne v roce 2016, ale v horizontu asi tří let a po dohodě s městem tak, abychom se všichni mohli na tuto náročnou zkoušku dopravy důkladně připravit. Oceňuji tento vstřícný přístup, komunikace města s ŘSD je nyní na velmi dobré úrovni a je intenzivní. Pan ředitel také slíbil, že pokud takové řešení bude možné, bude při rekonstrukci použit mobilní most přes odlehčovací rameno řeky Dyje tak, aby řidiči mohli opravovaný úsek objíždět“, uvedl místostarosta Milan Vojta.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama