Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.03.2016 12:39:49

Bakala a jeho pohrobci

Bakala a jeho pohrobci

Již delší dobu posloucháme stále se měnící sliby majitelů OKD. To nejnovější sdělení, že bude uzavřen Důl Paskov, se horníci dozvěděli z firemních novin.

 Zhruba 1 300 lidí tak přijde o práci. Tato informace vyplývá z prohlášení výkonného ředitele Antonína Klimši v týdeníku Horník. Beze zbytku slušného chování představitelé tohoto kdysi prosperujícího důlního gigantu takovouto děsivou informaci vzkazují přes firemní noviny. Co bude s dalšími doly při laxnosti jednání OKD, se dá jen stěží předpokládat. Na ostravských dolech je stávková pohotovost. O tom, že by byly ředitelem Klimšou informovány odbory, předseda Sdružení hornických odborů Jaroslav Pytlík nic neví. A tak nezbývá, než věřit, že se probudí představitelé státu a razantně zakročí. Jestliže OKD požaduje finanční pomoc, měli by představitelé naší vlády provést kontrolu hospodaření této společnosti. A rozhodně by veškeré finance měly jít na pomoc horníkům a ne pohrobkům Bakaly, kteří v čele s ním nadále ničí společnost, jež by podle některých odborníků mohla i dnes prosperovat. Moravskoslezský kraj bude mít s řešením této situace hodně práce. A je třeba, aby se stát zaměřil jak na minulý prodej OKD včetně bytového fondu, tak na hospodaření společnosti, kde její představitelé se vší pravděpodobností vyvedli peníze do svých kapes. A dnes čekají s nataženou rukou další peníze od státu. Jediný, kdo si tuto pomoc zaslouží, jsou horníci, pracovníci pomocných provozů, kteří celý život v dolech pracovali, a dnes je ohrožena existence jich samých i jejich rodin.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama