ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2016 8:52:30

Nová mobilní aplikace pomůže záchranářům lokalizovat místo nehody

Nová mobilní aplikace pomůže záchranářům lokalizovat místo nehody

Zdravotnická záchranná služba v České republice má ode dneška nového pomocníka při hledání polohy pacientů, volajících na linku 155. Je jím nová aplikace pro „chytré“ mobilní telefony.

 


V život ohrožující situaci stačí přidržet nouzové tlačítko na displeji. Tímto jednoduchým pohybem se spustí vytáčení linky 155 a současně se z mobilního telefonu odešle zpráva, která obsahuje informace o aktuální poloze či doplňující informace, týkající se zdravotního stavu postiženého.

„Jihomoravský kraj a naše záchranka je opět průkopníkem v dobré věci v rámci celé České republiky. V minulosti to bylo zavedení AED, postupně defibrilátory nakupují veřejné instituce, podařilo se vybavit policii a hasiče. Statistika ukázala, že tento způsob rozmístění defibrilátorů už zachránil desítkám lidí na jižní Moravě život. Jsem rád, že na to dnes navazuje další aplikace Záchranka. Chci poděkovat našim partnerům, protože zde se spojil veřejný i soukromý sektor, a to včetně financování. Jsem rád, že existuje jednoduchá aplikace, kterou si lidé mohou stáhnout do svých mobilních telefonů zdarma. Na aplikaci je v této chvíli propojeno 12 ze 14 systémů komunikačních středisek zdravotnických záchranných služeb a zbývající kraje – střední a jižní Čechy – by měly být integrovány do prázdnin. Znamená to, že potom by celoplošně ten, kdo využije tuto aplikaci, tak se okamžitě, bez nutnosti telefonického spojení, si dokáže říci o pomoc. To, co potřebují záchranáři, je přesná poloha. Aplikace vyšle tuto informaci, obsahuje i interaktivní návody jak postupovat, jak poskytnout první pomoc. Záchranka je produkt, který kraj podpořil nejen morálně, ale také finančně, děkuji i ostatním finančním partnerům. Samotné peníze by neznamenaly nic, děkuji týmu, který aplikaci připravil jak technicky, tak zejména obsahově. Doufám, že tato aplikace pomůže desítkám, stovkám, možná tisícům lidí v nouzi a pomůže zachránit jejich životy a zdraví,“ zdůraznil hejtman Michal Hašek.

Další podrobnosti zde: http://www.zachrankaapp.cz/

Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama