Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2016 19:48:00

Je třeba nových vizí, impulsů a energie

Je třeba nových vizí, impulsů a energie

Činnost vládnoucí koalice v královéhradeckém kraji sociálních demokratů s komunisty se dá popsat jako stav únavy a myšlenkového vyčerpání, ve kterém už mnozí aktéři toužebně vyhlíží cílovou pásku krajských voleb. Této koalici se skutečně nedaří.

Je to zřejmé obzvláště na marné, čtyři roky trvající, snaze zahájit přestavbu náchodské nemocnice. Zhavaroval již druhý pokus a navíc se ukazuje, že kraj nemá jasno ani o cílovém stavu, do kterého by náchodská nemocnice měla být přebudována. Snaha prosadit a schválit na poslední chvíli koncepci zdravotnictví a školství je poznamenána mnoha nejasnostmi a nedodělky předkládaných materiálů. Lze vyjmenovávat i dále.

Popsaný stav vybízí k řešení nakupených problémů. Za nejdůležitější do příštích let považuji především zpracování střednědobých rozvojových plánů. Musí být jasné kolik žáků, v jakých oborech, a ve kterých obcích, bude umístěno. To samé je třeba učinit i ve zdravotnictví a teprve potom má smysl rozhodovat o investicích. Nutné bude také stanovit jasnou hranici mezi politiku a byznys. Kraje mají vykonávat veřejnou správu a zajišťovat veřejné služby, podnikatelé nechť usilují o své místo na slunci v rovných podmínkách hospodářské soutěže.

Ing. Vladimír Derner

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama