Mgr. Igor Jakubčík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2016 12:30:00

Otvírají se možnosti pro české podnikatele v Gruzii

Otvírají se možnosti pro české podnikatele v Gruzii

Místopředseda Výboru pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny Igor Jakubčík včera přijal delegaci Výboru pro obranu a bezpečnost Parlamentu Gruzie vedenou jeho předsedou Iraklim Sesiašvilim.

Asociační dohoda mezi Evropskou unií a Gruzií byla podepsána v roce 2014, Česká republika ji ratifikovala vloni. „Hovořili jsme mimo jiné o připravovaném summitu NATO, který se uskuteční v červenci ve Varšavě. Ubezpečil jsem partnery o naší podpoře jejich začleňovacích aktivit do euroatlantických struktur. Přispěje to ke zlepšení pozice Gruzie vůči zahraničním investorům, otvírají se možnosti pro české podnikatele a potenciál vidím také v oblasti cestovního ruchu,“ uvedl Igor Jakubčík.

Před několika týdny navrhla Evropská komise členským zemím EU a Evropskému parlamentu zrušit vízovou povinnost pro občany Gruzie. „Vítám, že Gruzie splnila všechny podmínky k bezvízovému cestování do Schengenského prostoru,“ komentoval rozhodnutí Igor Jakubčík. Bezvízový styk se má týkat Gruzínů, kteří vlastní pas s biometrickými údaji a budou pobývat v schengenském prostoru s volným pohybem osob v rámci EU maximálně 90 dní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama