ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.04.2016 17:57:04

Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb

Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb

Ceny vítězům krajského kola soutěže Zlatý erb 2016 předali 29. března 2016 na slavnostním ceremoniálu v brněnském sídle krajského úřadu náměstek hejtmana Marek Šlapal a předseda krajské poroty Jan Forbelský.

 


Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního kola, které bude vyhodnoceno na konferenci ISSS (Internet ve státní správě a samosprávě), která se uskuteční 4. dubna 2016 v Hradci Králové.

„Těší mne, že tato soutěž pomáhá komunikaci veřejné správy s občany i zvyšování kvality webových stránek obcí a měst. Děkuji všem soutěžícím za práci, kterou pro občany vykonávají, že nad rámec zákona komunikují s veřejností a informují o dění ve své obci či městě,“ řekl náměstek Šlapal.
V kategorii webových stránek měst (kde soutěžilo 8 přihlášených) získaly první místo Bučovice - http://www.bucovice.cz , na druhém místě se umístilo město Znojmo - http://www.znojmocity.cz , třetí místo náleží Vyškovu - http://www.vyskov-mesto.cz/  .
V kategorii webových stránek obcí (6 přihlášených) zvítězil městys Sloup - http://www.mestyssloup.cz/ , druhá skončila webová stránka Přísnotic - http://www.prisnotice.cz/  a na třetím místě webová stránka Opatovic - http://www.opatovice.eu/ .
V kategorii „Elektronická služba“ (kde bylo přihlášených 17 služeb) zvítězily Boskovice (Diskuzní fórum města Boskovice), na druhém místě se umístila další elektronická služba Boskovic - Otázky na vedení města. Společně třetí skončilo Blansko (Přítomnost na pracovišti) a Vyškov (E-objednávky na Odbor správní a vnitřních věcí, agenda občanských průkazů a cestovních dokladů).
Cenu veřejnosti v tomto roce získala webová stránka obce Opatovice http://www.opatovice.eu/ . Tato cena je ovlivňována návštěvníky stránek dané obce s umístěným logem soutěže. Vítězem je obec nebo město, kde poměr mezi počtem obyvatel a počtem hlasujících pro danou webovou stránku je nejvyšší.

Kromě diplomů vítězové obdrželi věcné ceny, mimo jiné tablet, chytré telefony, USB disky, sety bezdrátová klávesnice+myš, externí paměti a další doplňky k počítačům, které mohou využít při dalším zlepšování webových prezentací obcí a měst.

„Díky této soutěži se stránky měst a obcí v kraji velmi zlepšily a tak nabízí svým občanům velmi přehledné informace. Někdy požadavek na informování o všem v obci nebo městě naráží na nepřehlednost a velkou směsici aktualit. Ale i přes tento trend je potřeba ocenit velkou snahu obcí a měst věnovanou svým internetovým prezentacím. Určitě i odkazy na turistické a jiné zajímavosti dokáží obec velmi dobře prezentovat a případně přilákat i návštěvníky. Na druhé straně jsou i webové stránky některých obcí, kde nejsou informace uloženy tak, aby byly snadno a rychle dohledatelné. Při kontrole a porovnávání webů to snadno zjistíte, pokud například chcete porovnat rozpočty obcí nebo požadované informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím,“ konstatoval předseda krajské poroty Jan Forbelský.
Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických medií, a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích ČR. Více informací o soutěži Zlatý erb najdete na http://zlatyerb.obce.cz/  .

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama