Gabriela Hubáčková

  • KSČM
  • Ústí nad Labem
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2016 13:10:00

Soukromé školy nic neřeší

Soukromé školy nic neřeší

V poslední době se objevily zprávy, že rodiče zakládají vlastní školy. Prý nechtějí od škol mnoho. Jen mají jiné požadavky, než současné školy nabízejí.

Mnozí rodiče zaplatí tisíce korun měsíčně za vzdělání svého dítěte. I když sami třeba šetří, pro svou ratolest jsou ochotni obětovat hodně. Podle dostupných statistik ve školním roce 2009 – 2010 bylo 66 soukromých základních škol, za několik let se tento počet zvýšil na 137 škol. Nyní do soukromých škol chodí 9 523 dětí. Je asi pravdou, že učitelé na těchto soukromých školách mají větší platy a většinou i méně žáků ve třídách, kterým se tak mohou intenzivněji věnovat. Tolik diskutované platy učitelů na státních školách jsou v mnohých případech, vzhledem k vyžadovaným pracovním povinnostem, opravdu na hraně únosnosti. Co se týče vzdělání, mělo by být dostupné všem bez rozdílu, protože jinak budou děti z méně finančně situovaných rodin diskriminovány. Nemohou přece za to, že jejich rodiče jsou například v současné době bez práce. Proto KSČM zásadně prosazuje bezplatné školství. V dnešní moderní době, kdy vzdělání považujeme za základ budoucnosti, by se ministerstvo školství mělo intenzivně zabývat současnou situací, a to i vzhledem k tomu, že soukromé školy nejsou řešením pro všechny děti, které mají na vzdělání nárok. Může totiž dojít k reálnému rozlišování dosaženého vzdělání, a to by zajisté nebylo dobře.

Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR za KSČM 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama