Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2016 15:19:00

Babiš vs. Kalousek aneb „Každý na své triko“ a průhlednost vlastnictví

Babiš vs. Kalousek aneb „Každý na své triko“ a průhlednost vlastnictví

Právnická osoba je jen „pomyslná bublina“, ve které jsou fyzické osoby z masa a kostí. Každý sám za sebe v oblasti soukromého práva, každý se svou peněženkou, kam se sypou výnosy, ale odpovědnost nezůstává na žádném z vlastníků.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Podnikatelé jako fyzické osoby ručí celým svým majetkem, podnikatelé spolčeni do právnických osob po zaplacení svých podílů neručí za nic. Proč? Rozdíly v podmínkách pro podnikání fyzických a právnických osob jsou v České republice více než neúnosné.

Příkladem může být spor mezi Andrejem Babišem a poslanci, prezentovaný především Miroslavem Kalouskem. Vláda, poslanci, senátoři  a mnoho dalších tvrdí: Agrofert je Babiše!

Z dalůších lze uvést například pány Kellnera, Komárka, Křetínského a další. V reálném životě se díváme na vlastníky firem jako na lidi z masa a kostí, byť to je esróčko, akciovka, fotbalový či hokejový klub (Jagr, Řebíček…) nebo jiné společenství fyzických osob. Proč tedy nedat plnou právní odpovědnost těm, kteří jsou majitelé?! Majetkovou i trestní!

Soukromé právo svědčící všem osobám musí fungovat, pokud má začít platit spravedlnost, svoboda a rovnost. Současný stav, činící rozdíly mezi jednotlivcem a skupinou osob je zcela nepřijatelná.

Nastavení osobní odpovědnosti majitelů společností a uvolnění trhu práce na principech tržního hospodářství může opět nastartovat českou ekonomiku, rozvoj řemesel a zastavit „útěk“ našich odborníků do jiných zemí.

Vláda pláče, že nejsou řemeslníci, zdravotnictví je před kolapsem, nejsou řidiči … Kam zmizeli? V zahraničí však stále častěji zní čeština nejen mezi dopravci, v nemocnicích, na staveništích, bankách či v prodejnách nebo při poskytování služeb. Český národ pomalu emigruje z ČR. Zůstávají jen politici, psychopaté, beztrestní ničemové, nemakačenkové a ti, kteří ještě mohou vysávat poslední zbytek těch, kteří umí tvořit hodnoty.

Proč lidé utíkají? Jdou za lepším, chtějí žít!!!

Šance na lepší život je i v České republice, ale občané musí vyměnit zloděje, korupčníky a politiky, kteří škodí našemu národu. Jak provést změny naleznete na stránkách modelu „HODNOTOVÉ EKONOMIKY“ (privatismus.eu).

Občané probuďte se! Přežít můžete jen útěkem do zahraničí nebo výměnou politiků při nejbližších volbách.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama