Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2016 17:51:00

Několik poslanců podalo ústavní stížnosti

Několik poslanců podalo ústavní stížnosti

Několik poslanců ODS a TOP 09 podalo individuální ústavní stížnosti, ve kterých žádají zrušení usnesení Poslanecké sněmovny č. 1068 ze dne 10. února 2016.

„Zmíněným usnesením byla omezena práva poslanců Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky vykonávat mandát, který ve volbách dostali od občanů. Podle Listiny základních práv a svobod má poslanec právo vykonávat svůj mandát při správě věcí veřejných. Postupem předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka nám bylo toto právo odejmuto,“ uvedl jeden ze stěžovatelů poslanec Marek Benda.

„Státní moc lze uplatnit jen v případech, v mezích a způsoby, jež stanoví zákon. Jak sami zástupci vládní koalice potvrdili, vědomě se při schvalování zákona o EET rozhodli tento princip porušit a práva jednotlivých poslanců omezit. Tento krok nelze do budoucna tolerovat,“ dodává poslanec Pavel Blažek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama