ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2016 17:08:33

Ministr Jurečka a náměstek Celý navštívili Blanensko a Boskovicko

Ministr Jurečka a náměstek Celý navštívili Blanensko a Boskovicko

Ministr zemědělství Marian Jurečka a náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Roman Celý navštívili v pátek 8. dubna 2016 Blanensko a Boskovicko.

 


Návštěvu zahájil ministr zemědělství besedou se studenty oboru veterinář na VOŠ a SŠ v Boskovicích. Zásadním tématem následné diskuse byl nejen význam jejich oboru, ale řeč se svedla hlavně k otázkám výroby potravin. Dále hovořil o nesoběstačnosti ČR v oblasti živočišné výroby a snaze ministerstva zemědělství nabízet prvovýrobcům nástroje, které by jim pomohly rozvíjet nebo založit udržitelné hospodaření. Celou diskusi sledoval i náměstek hejtmana Roman Celý, který ministra ještě doplnil o informace z jižní Moravy. "Jako zásadní z hlediska udržení zaměstnanosti a soběstačnosti České republiky vidíme systematickou podporu prvovýrobců a zpracovatelů zemědělských produktů. Je třeba tuto záležitost znovu otevřít ve vedení Jihomoravského kraje i s ohledem na to, že kraj spravuje více než 250 příspěvkových organizací a téměř každá z nich potraviny nakupuje,” řekl Roman Celý.

Další zastávkou byl Městský úřad v Boskovicích, kde se pod záštitou náměstka Celého konal Seminář sociální podnikání v praxi. Následně zavítal ministr do podniku Zeas a.s. Lysice, kde hovořil s vedením společnosti o ekonomice provozu, problematice odbytu produkce a prohlédl si kravín a bioplynovou stanici, u které ocenil, že spotřebovává odpadní produkty výroby přímo v místě jejich vzniku.

Poslední zastávkou byl pracovní oběd s MAS Moravský kras ve Sloupu na Moravě. Ministr přítomné vyzval ke sledování a využívání dotačních titulů ministerstva zemědělství, které jsou vypisovány v průběhu celého roku a cílí na zemědělce, potravináře, hospodaření v lesích, ale také na obnovu kulturního dědictví na venkově. “Jsem velmi rád, že můžeme s ministrem Jurečkou společně diskutovat zejména tak palčivé otázky jako je problematika sucha a bleskových povodní, zásobování pitnou vodou, podpora činnosti dobrovolných hasičů a dalších spolků v obcích,” dodal náměstek Celý.

Svou návštěvu uzavřel ministr Jurečka poděkováním skrze starostu SDH okresu Blansko Milana Vykydala za činnost dobrovolných jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí při zvládání lesních požárů v loňském mimořádně suchém roce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama