Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2011 20:04:00

Politická odpovědnost za zásah v ČT zůstává nevyřešena

Politická odpovědnost za zásah v ČT zůstává nevyřešena

Trestní oznámení, které podal v souvislosti se zásahem Vojenské policie v ČT předseda Strany zelených Ondřej Liška, vyústí v kázeňský postih tří policistů, kteří překročili své pravomoce.

„Podle výsledků šetření, se kterými jsem byl včera písemně obeznámen, bylo prokázáno pochybení Vojenské policie překročením míry nezbytně nutné pro plnění úkonu. Tím došlo k nedostatečné ochraně práv a svobod vycházejících z Listiny základních práv a svobod a z mezinárodních smluv, kterými je ČR vázána,“ řekl předseda Strany zelených Ondřej Liška.

„Jsem rád, že došlo k řádnému prošetření celé věci a že dojde ke kázeňskému postihu zmíněných policistů. Věřím, že se již nebude podobná situace opakovat. Nezodpovězena zůstává otázka přímé politické odpovědnosti vedení resortu. Je obtížně představitelné, že by v demokratických poměrech nebyli nadřízení či dokonce ministr sám předem informováni. Požaduji proto přesvědčivé vyjádření vedoucích představitelů včetně ministra samotného,“ doplnil Ondřej Liška.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama