Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2016 9:05:51

Zájem o včelařství stoupá

Zájem o včelařství stoupá

Máme tady jaro, i když zatím dost chladné. Včelaři letošní zimu přežili bez větších ztrát na včelstvech. Neuhynulo tolik včel jako loni.

Již v minulém roce na jaře odborníci varovali, že vyhynutí hrozí desetině evropských včelstev. V současné době žije na evropském kontinentě přes 2 000 druhů, přičemž 60 procent může být zařazeno mezi druhy ohrožené. Naše moderní zemědělství si začíná vybírat další významnou daň - úhyn živočichů klíčových pro lidstvo.  Včely mají obrovskou roli při produkci potravin. Ročně opylují plodiny zhruba v hodnotě 605 miliard korun. Pokud bude hrozit, že takzvaní opylovači budou ubývat, bude mít lidstvo značný problém. Některé rostliny bez nich totiž mohou přestat existovat. Letos by tedy u včelstev měla být příznivější situace. Ceny medu ale pravděpodobně klesat nebudou. Včelaři avizují ceny 130 – 150 korun za kilo medu. V České republice v posledních letech roste zájem o včelařství, a to i u mladých lidí. Náš domácí med má vysokou kvalitu a je jenom dobře, že včelařů přibývá. Dovozové medy mnohdy obsahují přísady, které lidem doslova škodí. Poděkujme všem, kteří se o včely starají, a držme jim palce, aby se jim v letošním roce opravdu dařilo. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama