ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2016 14:26:45

Otevřena I. etapa Singletrailu v Moravském krasu

Otevřena I. etapa Singletrailu v Moravském krasu

V pátek 22. dubna 2016 byla slavnostně otevřena I. etapa Singletrailu v Moravském krasu. Jedná se o síť lesních stezek - trailů pro všechny věkové skupiny vyznávající terénní cyklistiku, obohacenou o pobyt v prostředí krásné krajiny a lesů.

 Vznikly tři okruhy o celkové délce 28 km, z toho 12,5 km zcela nově zbudovaných stezek-trailů. Vstupní místo a zároveň i základna je v Jedovnicích v autokempu na břehu rybníka Olšovce. Zde najdou návštěvníci testovací centrum, kde je umístěna půjčovna a servis kol, infocentrum a občerstvení.

„Už na realizaci této etapy jsme z rozpočtu Jihomoravského kraje dali 3 miliony korun. Teď, ale mohu potvrdit, že Singletrail se bude po kraji rozšiřovat. Včera schválilo krajské zastupitelstvo dotaci na druhou etapu, která ve výši 8,484 mil. korun bude použita na stezky v délce 20 km s přejezdy po stávajících stezkách v celkové délce 30 km,“ uvedl Roman Celý, náměstek hejtmana.

Realizace okruhů a nově vybudovaných trailů-stezek bude v lokalitách katastrálních území Jedovnice, Křtiny, Bukovinka, Bukovina, Mokrá, Horákov a Brno-Líšeň. Zastupitelstvo kraje zároveň schválilo finance na zpracování projektové dokumentace a trasování stezek ve výši 150.000,- Kč, dále pak na značení a informační návěstí ve výši 134.000,- Kč.

„V projektu Singletrail vidím velká pozitiva, a to nejen pro cyklistiku samotnou, ale i v následném ekonomickém efektu pro region. Navíc jsou stezky koncipovány tak, aby mohly být využívány všemi věkovými i výkonnostními skupinami cyklistů. Věřím, že si sem najdou cestu i studenti pro školní sportovní pobyty s propojením na environmentální vzdělávání žáků,“ uzavřel náměstek Celý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama