Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2016 9:13:03

Dlouhodobý tlak na radnici nese ovoce.

Dlouhodobý tlak na radnici nese ovoce.

Jízdné pro školáky zdarma alespoň částečně

Zastupitelstvo města Tábora v pondělí 18. dubna projednávalo návrh klubu zastupitelů KSČM na jízdné v MHD pro táborské žáky a studenty do 15 let zdarma. Jde o opatření pozitivně zasahující do sociální oblasti, ekologie i dopravy ve městě. Navrhujeme tento krok po vzoru jiných měst (včetně Prahy) již několik let, zatím bezúspěšně. Podle diskuse zastupitelů většina z nich nemá s tímto opatřením problém. Ten je údajně jediný. Financování.

Proto náš návrh neprošel ani tentokrát, i když máme zato, že vzhledem k téměř miliardovému rozpočtu města a některým zbytečným investičním akcím jde dle mého názoru o problém účelový a zástupný. Tento krok by přišel podle našich propočtů na cca 2 miliony korun.

Zřejmě se však blýská, alespoň částečně, na lepší časy. Vedení radnice včetně místostarostky Petrové (JINAK'), která má dopravu na starosti, evidentně neustálo náš dlouhodobý tlak na toto opatření a začíná se jím vážně zabývat. Podle starosty Jiřího Fišera (Tábor 2020) připravují slevy na jízdném ve dvou oblastech. A to plošné slevy na časové jízdné a jízdné zdarma pro školáky. Neuspokojuje mne ovšem skutečnost, že v plánech radnice by se jízdné zdarma pro školáky mělo týkat jen kategorie 1. stupně ZŠ, tedy dětí do 12 let. Dělat věkové rozdíly mezi školáky nepovažujeme za systémové ani hodné osvícené radnice podporující dle svých předvolebních slibů mladé rodiny.

Jak uvedla místostarostka Petrová, bude se rada města v příštím týdnu touto problematikou zabývat a věří, že najde většinovou podporu. Já naopak věřím, že rozum zvítězí a najde se v rozpočtu dost peněz i pro táborské školák na druhém stupni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama