Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2017 14:36:32

Brusel chce pro migranty v ČR čtyřikrát větší dávky, než je průměrný plat

Brusel chce pro migranty v ČR čtyřikrát větší dávky, než je průměrný plat

Už nikdo, ani ze současné vládnoucí garnitury včetně ČSSD, nezpochybňuje, že mzdy zaměstnanců v Česku jsou stále zhruba čtvrtinové v porovnání s Německem či Rakouskem.

 

Tento stav navodila historicky ekonomická transformace na počátku devadesátých let a  pravicové strany, které ji prosazovaly. Na počátku ekonomické transformace byly české mzdy nedůstojně a uměle sraženy na úroveň deseti procent ve srovnání s Německem. To se s námi vleče dosud.

Jak jsme na tom nyní? Za více než čtvrt století jsme na úrovni 30% Německa. Už ne pravicové strany, ale také současná vláda vedená sociální demokracií a Bohumilem Sobotkou to vydává za úspěch. Holedbá se totiž snížením nezaměstnanosti a průměrným platem údajně přes 29 000 Kč. Je to skutečně úspěch? To můžeme denně posoudit v televizi, na stránkách novin a zejména v diskusích s občany. Kritika, kritika, kritika...

Pro země původní Evropské unie jsme se stali jen dodavateli laciné pracovní síly, naše země je montovnou nejrůznějších západních koncernů a odměna za stejnou práci je proti „vyspělé“ Evropě jen žebráckou almužnou. Chcete důkaz?  Americká investiční banka JPMorgan Chase přeřadila Českou republiku ze skupiny vyspělých zemí do rozvojových. Důvodem je fakt, že příjem na hlavu se v ČR už tři roky pohybuje pod bankou stanovenou úrovní pro vyspělé země. A Evropa to ví. Třeba pokuty řidičům kamionů na francouzských a německých silnicích za to, že mají doma nízkou mzdu. Ale nejen tím nám stále naši „starší bratři“ v EU ztrpčují život...

Evropská komise podle eurokomisaře Oettingera stále pracuje na tom, že by všechny státy EU včetně ČR měly harmonizovat azylové právo včetně výše dávek. Eurokomisař řekl, že ČR nesmí blokovat rozhodnutí EU a musí přijmout migranty. Tento pán tvrdí, že v případě harmonizace azylového práva by nebylo nutné zavádět kvóty pro rozdělování uprchlíků mezi jednotlivé unijní státy. Dostávali by totiž všude stejné dávky a šli by i do zemí, kterým se dnes vyhýbají. Opravdu hezká vize Bruselu.

Má jednu zásadní vadu, a to zejména v souvislosti s ostudnou výší mezd v naší republice. Imigranti by totiž měli v ČR podstatně vyšší dávky, než je průměrná mzda (hodně hypotetická pro většinu pracujících). Do sociálního systému nikdy nepřispívali, na rozdíl třeba od našich důchodců, kteří pracovali celý život a mají dnes 11 000 důchodu. Migranti by měli „kapesné“, pokud by se evropská komise na harmonizaci dávek dohodla, třikrát až čtyřikrát vyšší.

Otázka zní? Stihne Sobotkova vláda i ČSSD ještě do voleb s EU a jejími pro naši zemi nevýhodnými příkazy „kolaborovat“, jako už mnohokrát?

Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama