Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2016 9:18:08

Otevřený dopis Radě města Tábora

Otevřený dopis Radě města Tábora

Vážení radní města Tábora,

dovoluji si obrátit se na vás před pondělním jednáním rady města (25. dubna 2015) s žádostí o podporu spolkové, kulturní a společenské scény města Tábora.

V souvislosti s každoroční nadstandardní podporou sportu (cca 50 milionů ročně) tato podpora ještě vygradovala na pondělním jednání zastupitelstva (18. dubna 2015), kdy byla schválena první etapa výstavby fotbalového stadionu v Kvapilově ulici za 20 milionů Kč (v dalších etapách nespecifikovaná suma). A to za peníze daňových poplatníků z městského rozpočtu. Jak zaznělo z úst některých diskutujících, rozvoj občanské společnosti, spolkového hnutí, kultury a společenských akcí, to vše je v Táboře trvale podfinancováno, což nepřispívá k rozvoji města v 21. století.

                                                    

Dovolím si ještě připomenout, že radnice v minulých letech prodala budovu Městského kulturního střediska na Pražském sídlišti, taktéž se vzdala budovy tradičního kulturního stánku Střelnice a rezignovala na koupi budovy Jihočeské univerzity. Právě ona se mohla stát centrem kulturního života ve městě. Druhé největší město Jihočeského kraje tak nemá své kulturní zázemí, což je ostudné.

Mám zato, že na miskách vah rozpočtu by se mělo všem oblastem života, včetně sportovního a kulturního, měřit stejně. Vyzývám vás proto, abyste jako radní projednali na svém jednání možnost vybudování nového kulturního a společenského stánku ve městě Táboře.

Navrhuji radě města zvážit možnost vypsání záměru na získání strategického partnera, který by se podílel na společné investici a provozování víceúčelového kulturního zařízení. Město Tábor by vložilo pozemky, podílelo by se na projekční přípravě a stavebním řízení, a po příslušné dohodě i na spolufinancování vzniklého objektu. Pokud vím, s něčím podobným počítal i projekt sídliště Dvorce, který se neuskutečnil. A bývalá kasárna nejsou jediným pozemkem města, kdy by mohlo podobné zařízení vzniknout.

Děkuji za projednání mé žádosti, vstřícný přístup k potřebám obyvatel města a čekám na vaši (kladnou) odpověď.

Ladislav Šedivý, zastupitel za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama