MUDr. Petr Tiso, MBA

  • TOP 09
  • Jesenice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2016 13:04:39

V přípravě strategie rozvoje zdravotnictví Středočeského kraje koalice selhala

V přípravě strategie rozvoje zdravotnictví Středočeského kraje koalice selhala

TOP 09 považuje za alarmující, že návrh strategie rozvoje zdravotnictví ve Středočeském kraji 2014-2020 předložilo vedení kraje se zpožděním až v dubnu 2016.

Krajští zastupitelé strategický materiál neschválili. Předložené podklady radní pro zdravotnictví Jiřiny Fialové (KSČM) nemají podle TOP 09 se strategií rozvoje nic společného.

„Každá strategie musí obsahovat vizi, definici konkrétních cílů s měřitelnými parametry a dvě podstatné, na sebe navazující a logicky provázané části - analytickou a zejména návrhovou. Materiál, který předložilo vedení kraje, má především analytickou část, a to ještě nevalné kvality. Obsahuje neúplný popis současného stavu a stručný souhrn všeobecně známého legislativního prostředí v českém zdravotnictví. Návrhovou část považuji za zcela nedostatečnou. Pro promyšlený rozvoj a skutečné rozvržení kroků je nepoužitelná,“ říká k materiálu Petr Tiso, lékař, zdravotnický manažer a lídr středočeské kandidátky TOP 09 pro krajské volby 2016.

Je neuvěřitelné, že po mnoha letech, kdy bylo zdravotnictví ve Středočeském kraji řízeno koalicí ČSSD a KSČM chaoticky s každoročními nesystémovými obrovskými výdaji do krajských nemocnic, přichází s takto nekvalitní prací, která dokazuje, že žádná koncepce neexistuje. Extrémně znepokojující je i to, že na existenci dlouhodobého záměru navazuje i čerpání dotací do středočeského zdravotnictví, zejména z fondů EU.

„To, že politické vedení kraje předložilo za téměř 2 miliony korun nepoužitelnou práci, je jenom dalším důkazem neschopnosti kvalitně spravovat kraj a přispívat k jeho rozvoji v tak důležité oblasti, kterou je zdravotnictví,“ dodává Petr Tiso.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama