ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2016 10:42:13

Obyvatelé Podhájí v Radobyčicích budou přecházet bezpečně

Obyvatelé Podhájí v Radobyčicích budou přecházet bezpečně

Obyvatelé Podhájí v Radobyčicích, kteří denně cestují MHD do Plzně, se dočkali schválení stavební úpravy vedoucí k zajištění bezpečného přecházení v zastávce „Rozcestí Podhájí“.

„V současném stavu není na tomto místě nijak zajištěn přechod přes ulici K Černicím v Radobyčicích - Podhájí na autobusou zastávku „Rozcestí Podhájí“ ve směru na Bory“, říká Radoslav Škarda (TOP 09), I. místostarosta MO Plzeň 3.

Ve směru na Bory musí cestující přecházet  v pracovních dnech k 23 spojům, ve víkendovém dnu pak k 17 spojům. Celkem za týden tak cestující přechází ke 149 spojům a je tedy nezbytné pro ně zajistit bezpečný přechod přes komunikaci.

 „Vzhledem k extravilánovému charakteru komunikace a zejména jejím šířkovým parametrům zde dochází k výraznému překračování rychlosti projíždějících vozidel. Na problém jsme jako obyvatelé Podhájí opakovaně upozorňovali a žádali účinné řešení“, vysvětluje Petr Baloun (ODS), předseda Osadního výboru Radobyčice.

Rada Městského obvodu Plzeň 3 na svém zasedání odsouhlasila záměr Správy veřejného statku města Plzně provést stavební úpravy vedoucí k zajištění bezpečného přecházení
v zastávce „Rozcestí Podhájí“.

„Tato stavební úprava spočívá v realizaci přechodu pro chodce se středovým ostrůvkem a umístění zastávek autobusů do jízdních pruhů, tedy zastávkové zátky“, uzavírá místostarosta Škarda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama