Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2016 8:11:39

Zdravotní turistika je velkou výzvu. Kraji však stále chybí např. letecká linka!

Zdravotní turistika je velkou výzvu. Kraji však stále chybí např. letecká linka!

Zlínský kraj má kvalitní soukromé kliniky. Hejtmanství jim však v jejich práci nijak nepomáhá.

Trefa! Zlínský kraj dlouhé roky skýtá velký potenciál v tzv. zdravotní turistice. Nejsou to jen lázně, ale také moderní soukromé kliniky, které nabízí specializované lékařské služby na špičkové evropské úrovni. A je dobře, že se hejtmanství konečně začíná touto problematikou zabývat alespoň tak, že uspořádá k tomuto tématu speciální konferenci.

Jen nevím, jestli tím pouze nemaskuje problémy, která má hejtmanství např. s obřími dluhy krajských nemocnic a nechce se blýsknout úspěchy soukromých klinik. Navíc sama konference nic nevyřeší a obávám se, aby nezůstalo jen u prázdných slov, velkých vizí, studií a stohů popsaných papírů. Rozvoj zdravotní turistiky, ať už je tento pojem sám o sobě trochu prapodivný, potřebuje symbiózu dvou základních faktorů. Kvalitní zdravotnické a lázeňské služby a dobře dostupný region.

Kvalitní soukromé kliniky máme. Ale na tom kraj nemá žádné zásluhy. V dopravní dostupnosti však máme obrovské rezervy. Stále chybí páteřní dálniční infrastruktura, ale třeba i pravidelná letecká linka, která by spojovala Prahu se Zlínským krajem a byla by velkým benefitem pro tisíce lidí, kteří přijíždí do Zlínského kraje investovat do svého zdraví. A tedy utrácet peníze u místních živnostníků a rodinných firem a dávat pracovní příležitosti zaměstnancům z našeho kraje.

Ing. Michal Dvouletý
místopředseda Strany soukromníků ve Zlínském kraji

Článek je reakcí na https://www.kr-zlinsky.cz/zlinsky-kraj-pripravuje-konferenci-zamerenou-na-zdravotni-turistiku-aktuality-13148.html
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama