Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2016 15:49:45

Dvouletý (SsČR): Kraj usnul, eko-teroristé vítězí a obyvatelé trpí

Dvouletý (SsČR): Kraj usnul, eko-teroristé vítězí a obyvatelé trpí

Odpověď na anonymní dopis panu Jiřímu z Huštěnovic, čtenáři Parlamentních listů

Vážený pane Jiří z Huštěnovic,
děkuji za Váš dnešní sice anonymní, přesto velmi podnětný dopis. Napsal jste mi, že čtete mé názory na Parlamentních listech. Tak svoji odpověď vkládá právě na Parlamentní listy, protože Váš dopis nechci nechat bez odpovědi, a protože jste na sebe neuvedl žádné spojení, reaguji tedy alespoň tímto způsobem.

Je ostudou české vlády, že stále nebyla schopna dokončit tolik potřebné páteřní dopravní tepny na území Zlínského kraje. Je ale také ostudou současného vedení Zlínského kraje, že není daleko důraznější v tom, aby prosadilo především tolik potřebnou silnici D55 (dříve R55). Kraj totiž především v posledních letech úplně usnul a nedělá téměř nic. Natož, aby měl sílu a odvahu prosadit tyto strategické investice.

Docela dobře znám situace, kterou způsobuje tranzitní doprava na trase „sever – jih“. V Huštěnovicích to máte doslova před očima, ale také v Nedakonicích, ve kterých jsem strávil půlku života, byla situace vždy obdobná a dobře si vzpomínám, jak bylo často náročné vůbec přejít silnici, kterou brázdil jeden kamion za druhým. A moc dobře vím, že se situace zhoršuje doslova ze dne na den a už není možné se na nic vymlouvat.

Popel na hlavu by si však měli nejdříve nasypat všichni ti, kteří dovolili, aby bláznivé ekologické organizace, které se nebojím nazývat ekologickými teroristy, způsobily mnohaletá zdržení projekčních prací. Těžký spánek by však měli mít také všichni politici, kteří podlehli těmto falešným „šiřitelům dobra“ místo toho, aby bojovali za řešení skutečných problémů obyvatel našeho kraje. A vrcholem všeho je pak lajdáctví české vlády, která si v Bruselu nevyjednala výjimky na strategické dopravní stavby, které teď budou muset zřejmě znovu projít formální ekologickým posuzováním, a reálně tak opravdu hrozí další zbrzdění těchto staveb.

Nebylo by férové dělat závěry o volebním programu Svobodných a Soukromníků z prvních novin, které Vám dorazily do schránek. Do těchto novin se pochopitelně nemohlo vměstnat úplně vše. Ale asi nenajdete nikoho z krajských politiků, kteří by se nechtěli zasadit o D55. Otázka je, jestli to máme věřit těm, kteří celé roky jen slibovali, a skutek utek. Podle mne nejvyšší čas, aby do nejen do krajské politiky vstoupili noví lidé, kteří mají zkušenosti, ale také chuť si vyhrnout rukávy a začít skutečně pracovat, nikoliv jen politikařit a hledat důvody, proč něco nejde nebo jde příliš pomalu. Věřím, že náš tým Svobodných a Soukromníků je právě takovým sehraný týmem, který chce vrátit práci pro náš kraj zdravý selský rozum a konečně pořádnou dynamiku.

A pokud jde o Vaše náměty k vážení kamionů, tak jde o jistě podnětný nápad. Zlínský kraj používá mobilní váhu již dnes např. ve Starém Hrozenkově. Tento projekt běží již několik let a dnešní „šípkové království“ (chápejte Zlínský kraj) v této věci neudělalo za poslední roky vůbec žádný posun. Můžeme klidně diskutovat o tom, že rozšíření mobilního vah a daleko intenzivnější spolupráce s policií může být jedním z několika možných dočasných řešení, ale já bych raději investoval maximum energie do toho, abyste se nejen Vy v Huštěnovicích dočkali toužebně očekávané D55.

Pojďme s tím společně pomoci. I letošní krajské volby mohou o mnohém napovědět.

Ing. Michal Dvouletý
místopředseda Strany soukromníků ČR ve Zlínském kraji
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama