Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2016 3:50:00

Česko a Izrael tradičně spojují nadstandardní ekonomické vztahy a kontakty

Česko a Izrael tradičně spojují nadstandardní ekonomické vztahy a kontakty

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek se účastní vládní cesty do Izraele.

Ve dnech 21.—22. května doprovází ministr Jan Mládek předsedu vlády Bohuslava Sobotku na pracovní cestě do Izraele. Na společném zasedání vlád v Jeruzalémě budou přítomni také ministři zdravotnictví, školství, místního rozvoje a životního prostředí. Politiky doprovodí rovněž podnikatelská delegace koordinovaná Svazem průmyslu a dopravy ČR a Česko—izraelskou obchodní komorou.

Jednání vlád se zaměří na spolupráci v politické, bezpečnostně—strategické a ekonomické oblasti, na programu bude především oblast vědy výzkumu a inovací, kybernetická bezpečnost, rozvojová spolupráce, zdravotnictví, životní prostředí, cestovní ruch, sociální služby a kulturní a školská spolupráce. V rámci jednání bude přijata společná deklarace předsedů vlád obou zemí.

Ministr Jan Mládek zahájí česko—izraelské obchodní fórum a povede bilaterální jednání s ministrem energetiky a vodních zdrojů Yuvalem Steinitzem a vrchním ředitelem Ministerstva hospodářství a průmyslu Amitem Langem. "Česko a Izrael tradičně spojují nadstandartní ekonomické vztahy a kontakty. Myslím, že věda a výzkum a aplikace nových technologií v praxi by měly být v příštích pěti letech hlavní agendou vzájemné spolupráce," uvedl ministr Jan Mládek.

Izrael patří mezi pět nejdůležitějších exportních destinací pro Českou republiku mimo Evropu. Obrat vzájemného obchodu činil v minulém roce 933 milionů dolarů. Největší část dodávek českého zboží do Izraele spadá do oblasti strojírenství, dopravního či chemického průmyslu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama