ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2011 18:12:03

Jihomoravští poslanci se shodli na podpoře zachování Grand Prix ČR

Jihomoravští poslanci se shodli na podpoře zachování Grand Prix ČR

Na podpoře zachování Grand Prix ČR v dalších letech se shodli 29. 3. 2011 při jednání v areálu Automotodromu v Brně poslanci z jižní Moravy napříč politickým spektrem.

 

Na schůzce, svolané jihomoravským hejtmanem Michlem Haškem, se zároveň domluvili na dalších krocích, které by tuto věc řešily systémově.

Výkonná ředitelka a.s. Automotodrom Ivana Ulmanová ocenila zájem poslanců o budoucnost Velké ceny ČR a v debatě se zákonodárci vysvětlila důvody, kvůli kterým vznikla celá kauza financování Velké ceny.

Výsledky jednání shrnul hejtman Michal Hašek následovně: „Požádal jsem všechny poslance z Jihomoravského kraje, abychom se sešli a pomohli vyřešit problém další existence Velké ceny ČR. Jsem velmi rád, že dorazili kolegové ze všech parlamentních stran, kteří byli zvoleni v Jihomoravském kraji. Dohodli jsme se na tom, že chceme zachovat Velkou cenu a uděláme maximum pro to, aby se našlo financování ze státního rozpočtu. Kraj i město Brno podporují podle možností ze svých rozpočtů každoročně Velkou cenu a teď jde o to, abychom její existenci umožnili i díky dotaci ze státního rozpočtu,“ zdůraznil hejtman a uvedl, že vedle ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy budou poslanci jednat nově s ministerstvem dopravy, s ministerstvem pro místní rozvoj a také s ministerstvem průmyslu a obchodu.

„Kolegové z vládní koalice se pokusí otupit hrany u ministra financí Miroslava Kalouska a samozřejmě zkusíme oslovení státních podniků, které bez problémů financují jiné velké sportovní a kulturní akce v České republice. Tak jako jsme zde byli jako poslanci napříč politickým spektrem se domníváme, že i Velká cena by si zasloužila takovouto soustředěnou podporu státu. Sejdeme se zhruba za tři týdny, v mezičase proběhnou schůzky se členy vlády, jednání s příslušnými státními podniky. V druhé polovině dubna už bude jasněji, zda a jaká částka by mohla v příštím roce pomoci zachování existence Velké cen v Brně. To je ale jenom krizové řešení pro příští rok. Nám jde teď o víc. Až se nám podaří Velkou cenu zachránit, chceme systémové řešení pro takovéto velké společenské, sportovní nebo kulturní akce,“ uzavřel hejtman Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama