Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2011 20:21:00

Prvních 23 žadatelů dostane dotaci na farmářské trhy

Prvních 23 žadatelů dostane dotaci na farmářské trhy

Ministerstvo životního prostředí podporuje konání farmářských trhů.

Ministr životního prostředí Tomáš Chalupa podepsal rozhodnutí o dotaci pro prvních 23 žadatelů o grant z revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí na podporu vzniku a pořádání farmářských trhů. Ty tak vzniknou například v Karlových Varech, Třeboni, Havlíčkově Brodu nebo v Praze 12. Mezi žadatele ministerstvo rozdělilo více než 3 miliony korun.

 První kolo podávání žádostí skončilo 6. dubna 2011. Hodnotící komise, která se sešla 18. dubna 2011, z 30 došlých žádostí o dotaci podpořila 23, a to obce i občanská sdružení a rozdělila mezi ně celkem 3 199 491 korun.

 „Snažili jsme se o maximální urychlení celého procesu hodnocení žádostí, které tak trvalo pouze dva týdny," řekl ministr Tomáš Chalupa.

 Pořadatelé trhů by se měli také podílet a naplňovat i připravovaný kodex pro správné fungování trhů Ministerstva zemědělství. Cílem je podpořit rozvoj malých českých výrobců a ze značky „farmářské trhy" vytvořit záruku kvality.

 Další kolo průběžné výzvy Ministerstva životního prostředí na podporu vzniku a pořádání farmářských trhů bude ukončeno 6. května 2011.

 Michaela Jendeková, tiskové oddělení MŽP
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama