Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.04.2011 11:00:56

70 % všech občanů této vládě nedůvěřuje. Pozdě, ale přece

70 % všech občanů této vládě nedůvěřuje. Pozdě, ale přece

Vyjádření k řešení vládní krize.

Málokdy se poslanecký klub KSČM cítil tak ve velkém souladu s názory občanů, s názory projevenými v průzkumech veřejného mínění, jako je to v tomto případě – při vyslovení nedůvěry vládě Petra Nečase. Je to zhruba 70 % všech občanů ČR, kteří této vládě nedůvěřují. Pozdě, ale přece. PK KSČM tuto nedůvěru vyslovil už v okamžiku, kdy se vláda ustavovala. My jsme této vládě důvěru nedali, my budeme hlasovat v souladu s naší výzvou již před více než 6 týdny pro návrh na vyslovení nedůvěry vládě Petra Nečase.

Je celkem lhostejné, jestli udělali nějaké kosmetické změny. To hlavní směřování této vlády, tzn. tzv. reformy, které jsou pro možná horních 500 na úkor zbylých dolních 10 milionů je něco, co je pro nás naprosto nepřijatelné. A způsob, jakým se rekonstrukce vlády provedla, ten sám o sobě, kdyby situace nebyla tak vážná, by mohl připadat jako něco k smíchu, jako absurdní divadlo nebo hořká komedie. Je jedno, jaké osoby byly vyměněny, jaké osoby přišly na místo těch, které odešly. Dále trvá to, co oprávněně kritizujeme, tzn. nesoulad této pravicové vlády se zájmy většiny občanů ČR. Trvá to, že nadále ABL má vliv prostřednictvím některých ministrů na chod ČR. Trvá to, že jednotlivé kauzy byly zameteny pod koberec nebo přikryty jinými kauzami, takže i nadále je ve vládě ČR ministrem obrany Alexandr Vondra. Trvají mnohé další důvody, které nás vedou k tomu, že vyslovíme dnes vládě nedůvěru. Ono to ale, jak se říká a leckde už píše, neprojde. Přesto stojíme za svým. Vyzýváme vládu, aby se podívala občanům čestně do očí, a sama v případě, že nebude vyslovena nedůvěra, odstoupila. Nadále vidíme jako – pravda, ne příliš chtěný, ale nejpřirozenější způsob nového rozdání karet – prostřednictvím nových voleb. My po nich netoužíme, ale více než 70 % občanů této republiky je pro to, aby tu vládla jiná vláda.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama