ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2016 15:24:02

Nejsem spokojený s výběrem pozvaných hostů

Nejsem spokojený s výběrem pozvaných hostů

Martin Lank k mimořádnému svolání Výboru pro bezpečnost

Svolání mimořádného výboru pro bezpečnost k projednání situace v policii jsem podpořil ještě PŘEDTÍM, než o to požádal bývalý šéf ÚOOZ plukovník Šlachta.

Příliš ale nevěřím zástupcům hnutí ANO, kteří na tiskové konferenci deklarovali, že jednání výboru nebude mít nic společného s politikou. Trvám na tom, že za celou kauzou od počátku není žádná „válka policistů“, ale čistě boj o vliv na policii mezi dvěma nejsilnějšími vládními stranami. Jednání je svoláno na termín, kdy je několik členů za ČSSD (včetně předsedy výboru) pracovně v zahraničí, jeho jednání má být veřejné a jsou na něj pozváni pánové Šlachta, Komárek a Ištván – což mi dohromady naopak zavání dalším stupňováním politizace celé záležitosti. Nepřítomnost členů za ČSSD mě osobně moc netrápí, ani veřejné projednávání – i když jsem zvědav, jak chtějí zástupci policie legálně zveřejnit informace z evidentně živého vyšetřování.

Nejsem ale spokojený s výběrem pozvaných hostů – bude totiž zastoupena jen jedna strana probíhající kauzy. Proto budu trvat na tom, aby byl jednání přítomen i ministr vnitra, možná i ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů a hlavně policejní prezident. Pokud má být hlavním důvodem pro schůzi výboru obvinění policejního prezidenta, měl by mít možnost se k němu na místě vyjádřit. Situace je už ale tak vyhrocená, že jedno je jasné.

Buď jsou obvinění pravdivá, a pak musí skončit policejní prezident – nebo jsou lživá, a pak musí skončit ti, kdo je zveřejnili. Bez toho bude jen těžko možné celou situaci ohledně Policie ČR zklidnit a diskuzi vrátit do věcné roviny – a to by mělo být prioritou všech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama