Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2011 16:16:00

Novému rektorovi přeji mnoho sil, energie i trpělivosti

Novému rektorovi přeji mnoho sil, energie i trpělivosti

Slavnostní inaugurace nového rektora UJEP.

Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem ve čtvrtek slavnostně uvedla do funkce nového rektora profesora Reného Wokouna, který vzešel z listopadových voleb. Inaugurace na zámečku Větruše se zúčastnila celá řada významných hostů, mezi kterými nechyběla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.
Tisková zpráva z 28. dubna 2011
 
Slavnostního jmenování se zúčastnili rektoři z mnoha českých významných vysokých škol a univerzit. Například přijel rektor Akademie múzických umění v Praze Ivo Mathé, rektorka Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Magdalena Hrabánková, rektor Karlovy univerzity v Praze Václav Hampl, rektor Vysoké školy ekonomické v Praze Richard Hindls a mnoho dalších.  

Nový rektor profesor René Wokoun byl na podzim zvolen ze čtyř kandidátů, díky 22 získaných hlasů z celkových 33. Podporu mu vyjádřila ve svém proslovu i hejtmanka Jana Vaňhová: „Pane rektore, přeji vám mnoho sil, energie a trpělivosti do nové práce, spokojené pedagogy, nadšené studenty a mnoho úspěšně dokončených projektů. Na krajském úřadě máte vždy dveře otevřené.“

Ústecký kraj kromě maturitních a učebních oborů středního vzdělávání podporuje prostřednictvím stipendií i vysokoškoláky. Za nadprůměrné výsledky a další splněné podmínky mohou získat finanční příspěvek. „Již jsme prostřednictvím tohoto programu vyplatili od akademického roku 2004/2005 téměř 19 milionů korun a budeme v něm pokračovat i v dalších letech, protože podpora vzdělávání patří k našim prioritám. Navíc si uvědomujeme, že se jedná o investici do naší budoucnosti,“ dodala hejtmanka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama