Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2011 14:25:43

3.5.2011 Ustavující jednání Parlamentního shromáždění Euronest

3.5.2011 Ustavující jednání Parlamentního shromáždění Euronest

Místopředseda Evropského parlamentu Dr. Libor Rouček se v úterý 3. května zúčastní v EP ustavujícího jednání Parlamentního shromáždění Euronest.

Jednání zahájí projevy Jerzyho Buzeka, předsedy EP, Catherine Ashton, vysoké představitelky EU pro zahraniční a bezpečnostní politiku a místopředsedkyně Evropské komise, a jednotlivých zástupců zemí Východního partnerství.

 

Shromáždění Euronest představuje parlamentní rozměr Východního partnerství, tj. politiky, kterou Evropská unie sleduje ve vztahu ke svým východním sousedům. Cílem je přiblížit země zapojené do tohoto partnerství blíže k EU a zabránit vytváření nových dělicích čar. Neméně důležitá je i podpora (např. prostřednictvím finančních zdrojů) úsilí těchto zemí o politické, ekonomické a sociální reformy.

 

Euronest má 120 členů: 60 členů z Evropského parlamentu a po 10 členech z každé z těchto zemí (východních partnerů): Arménie, Ázerbájdžán, Bělorusko, Gruzie, Moldavsko a Ukrajina. 

 

Euronest je institucí pro mnohostranný parlamentní dialog a výměnu jak mezi východními partnery, tak mezi poslanci EP a jejich protějšky z východních partnerských zemí, a to v několika oblastech společného zájmu. Patří sem mimo jiné stabilita, demokracie, sbližování práva a norem, obchod, energetika či navazování a rozvoj kontaktů mezi jednotlivci i organizacemi.

 

V předvečer ustavujícího jednání Parlamentního shromáždění Euronest tak například v EP proběhne neformální setkání europoslanců Skupiny S&D se sociálnědemokratickými zástupci ze zemí východních partnerů. Setkání se zúčastní rovněž český sociálnědemokratický europoslanec Libor Rouček.

 

Celý program ustavujícího jednání Parlamentního shromáždění Euronest včetně důležitých dokumentů.

Bližší informace o Euronestu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama