RNDr. Jana Plamínková

  • STAN
  • Praha-Slivenec
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2016 22:25:00

Zdroj pitné vody Káraný je nyní schopen získat řadu dotací

Zdroj pitné vody Káraný je nyní schopen získat řadu dotací

Společnost Zdroj pitné vody Káraný, a. s., v němž má hl. m. Praha více než 98% akcií a který zásobuje pitnou vodou severní část Prahy a část Středočeského kraje, získala ze Státního fondu životního prostředí (SFŽP) dotaci ve výši 84 milionů korun.

 Díky ní mohou být v oblasti filtrace instalovány nejmodernější technologie.

Dokončení celé akce je plánováno do podzimu roku 2017. Pro občany Prahy a Středočeského kraje modernizace znamená lepší udržitelnost infrastrukturního majetku akcionářů, tedy hlavního města Prahy a středočeských obcí, které jsou na Káraný napojeny. Zdroj pitné vody Káraný využívá k výrobě povrchovou vodu z Jizery, která patří mezi nejčistší řeky v republice.

„Přidělení dotace znamená, že se osvědčuje nový provozní model zavedený v roce 2013. Zdroj pitné vody Káraný je nyní schopen získat řadu dotací, na které dříve kvůli smlouvě s PVK nedosáhl,“ komentuje získání dotace radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama