ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2016 16:38:18

Ocenění vítězek literární soutěže Perem studenta, které jsem poskytl záštitu

Ocenění vítězek literární soutěže Perem studenta, které jsem poskytl záštitu

Hejtman Miroslav Novák a šéfredaktor regionálního Deníku Martin Pleva koncem června předali ceny vítězům soutěže Perem studenta.

Literární soutěž organizoval Deník pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslava Nováka, náměstkyně moravskoslezského hejtmana pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Věry Palkové a náměstka ústředního školního inspektora Ondřeje Andryse.

„Přečetl jsem hodně příspěvků ze soutěže Perem studenta, které byly v Deníku otištěny, a samozřejmě všechny tři vítězné práce. Mile mě překvapila vysoká úroveň všech studentských článků a o vítězných pracích musím říct, že jsou úplně úžasné. Jejich autorky by měly mít jedničku z češtiny až do konce svého studia,“ hodnotil příspěvky hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák při slavnostním předání cen.

Vítězky prvního ročníku soutěže Perem studenta vzešly z finálové dvanáctky, do které se dostaly čtyři nejlepší práce z každého ze tří vyhlášených kol. Studenti psali příspěvky k tématům Život v Moravskoslezském kraji, Karel IV. v dnešní době a Já a můj vzor. Hlasování probíhalo na internetových stránkách regionálního Deníku i pomocí kuponů opakovaně otištěných v novinách.

 „Nakoplo mě to, abych psala dál a hledala si další soutěže. Je to velký úspěch, který mě ohromně překvapil. A moc mě potěšily kladné reakce od spolužáků, učitelů a samozřejmě od rodiny.“ To jsou slova Kristýny Fekarové z Gymnázia Mikoláše Koperníka v Bílovci, která se stala celkovou vítězkou prvního ročníku soutěže Deníku nazvané Perem studenta.

Studentka, která získala se svým příspěvkem Z pera královny detektivek nejvíce hlasů od čtenářů, si dnes (27. 6.) na krajském úřadu převzala ceny za první místo. Vyhrála pobyt pro dvě osoby v Horském hotelu Čeladénka v Beskydech od cestovní kanceláře Kovotour plus a dárkové tašky od Deníku a hlavních partnerů soutěže – Moravskoslezského kraje a České školní inspekce.

Dárkové tašky dostaly také další dvě studentky v pořadí. Na druhém místě skončila Daniela Kopecká z Hotelové školy ve Frenštátu pod Radhoštěm a třetí se umístila Tereza Gottwaldová z Masarykova Gymnázia v Příboře. Uspěly tak v silné konkurenci 365 studentských prací, které do soutěže přišly z bezmála třiceti středních škol z celého Moravskoslezského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama