JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2016 5:32:00

Finanční podpora dětem v Zakarpatské oblasti na Ukrajině pokračuje

Finanční podpora dětem v Zakarpatské oblasti na Ukrajině pokračuje

Pardubický kraj pokračuje ve finanční pomoci partnerskému regionu na Zakarpatí.

Finanční podpora ve výši téměř dvou milionů korun putuje znovu na rekonstrukce a vybavení škol a školek v tomto nejzápadnějším ukrajinském regionu, který byl do roku 1938 součástí Československa.

„Na tyto projekty využíváme finance, které jsme v minulých letech ušetřili za marketingové akce nebo úhrady různých společenských setkání. Jelikož se snažíme chovat maximálně hospodárně, tak tyto peníze nyní poslouží dobré věci, protože ukrajinské děti se často vzdělávají v podmínkách, které rozhodně neodpovídají 21. století. Právě děti jsou budoucností tohoto státu,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který si všechny vybrané projekty osobně prohlédl v rámci květnové cesty na Zakarpatí. „Beru jako samozřejmost, že když jeden z partnerů může uvolnit finanční prostředky, které pro něho nejsou zásadní a navíc neohrozí rozpočet, tak by měl pomoci. Navíc Zakarpatí je pro nás specifické svojí kulturní blízkostí a společnou historií, na kterou tamější často v dobrém vzpomínají,“ dodal hejtman Martin Netolický.

Vybrané projekty se týkají především oprav mateřských škol a školek. Mezi ty patří rekonstrukce školy v obcích Korytňany a Poroškovo, mateřské školy v obci Velké Berezné, které je partnerským městem Dolní Čermné, rekonstrukce kotelny v mateřské a základní škole v obci Voročevo a další projekty. Kraj přispěje také na připomenutí odkazu J. A. Komenského v Mukačevu. „Projekt zajistí krajanský spolek T. G. Masaryka z Užhorodu, který připravuje instalaci desky J. A. Komenského na budovu humanitně-pedagogické fakulty v ulici J. A. Komenského v Mukačevu,“ sdělil hejtman Martin Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama