Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2016 21:30:47

Vích (SPD) Přistoupení k TTIP je jen další posílení nadnárodních koncernů

Vích (SPD) Přistoupení k TTIP je jen další posílení nadnárodních koncernů

Transatlantická zóna volného obchodu se zkratkou TTIP, je navrhovaná smlouva o volném obchodu mezi EU a USA. Smlouva posílí pozici nadnárodních korporací, omezí demokracii a ztíží úlohu národních vlád při regulaci trhu ve prospěch vlastních občanů.

Ministr zahraničních věcí USA Kerry, jednal 18.7.2016 se svými protějšky z unijních zemí v Bruselu, kde oznámil, že USA chce uzavřít jednání s Evropskou unií o rozsáhlé smlouvě známé jako Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP) ještě letos, aby ochránil EU před dopady brexitu. Smlouva by podle něj navíc mohla pomoci omezit případné negativní dopady očekávaného britského odchodu z Evropské unie. O smlouvě, která by vytvořila největší prostor volného obchodu na světě, se vyjednává už tři roky a její části jsou veřejnosti utajované. Obě strany dávají najevo zájem uzavřít ji ještě v letošním roce, i když z některých evropských hlavních měst se ozývají daleko skeptičtější hlasy. V pořadí už 14. vyjednávací kolo skončilo v Bruselu minulý týden. Je potřeba dodat, že smlouva TTIP je podle dostupných informací pro naši zemi nevýhodná. Smlouva TTIP pouze posílí pozici nadnárodních korporací, omezí demokracii a ztíží úlohu národních vlád při regulaci trhu ve prospěch vlastních občanů. V naší zemi potřebujeme probudit výrobu zboží s velkou přidanou hodnotou, zvýšit potravinovou a zemědělskou soběstačnost a ochránit naše domácí výrobce a pěstitele. V případě přistoupení k této smlouvě naší vládou budou naše zdevastované vesnice dále noclehárnami bez života, obchodu, hospody, služeb a s prázdnými chlévy a zůstaneme i nadále v ještě větší míře konzumenty v rámci TTIP jako montovna Evropy za jejich třetinové platy s pokřiveným pozlátkem všeobecného zaklínadla "dotací". Toto bychom neměli přistoupením k TTIP dopustit. Měli bychom toho dosáhnout Referendem o vystoupení z EU. Tato země je stále ještě naše!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama