ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2016 11:32:00

Na zámku Dolní Životice byly vybudovány komunitní služby pro dvacet klientů

Na zámku Dolní Životice byly vybudovány komunitní služby pro dvacet klientů

Krajští radní opět zamířili na pravidelné výjezdní zasedání, tentokrát do Budišova nad Budišovkou. S vedením města jednali o problémech, které oblast trápí a o možnostech jejich řešení.

 Setkali se také se starosty okolních obcí i představiteli občanských spolků a organizací. Další výjezdní zasedání rady kraje je připraveno na srpen v Jablunkově.

„Do oblasti okolí Budišova v posledních letech plynuly investice přesahující čtvrt miliardy korun. Za ty se nám podařilo opravit, zrekonstruovat a zmodernizovat budovy základních a středních škol, sociálních zařízení i dětského domova. Rekonstrukcí prošel také úsek silnice mezi Vítkovem a Větřkovicemi, který zajistil plynulé napojení na Opavu a dálnici. Velký krok se udělal v sociální oblasti, kde se mimo jiné podařilo v rámci procesu transformace příspěvkové organizace Zámek Dolní Životice vybudovat v Budišově nad Budišovkou komunitní služby pro zhruba dvacet klientů,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje. „Z dalších investičních akcí v tomto roce pokračuje například oprava obvodové zdi Dětského domova v Melči za zhruba 800 tisíc korun nebo oprava budovy Střední školy Odry za téměř milion korun,“ dodává hejtman Miroslav Novák s tím, že v příštích letech jsou naplánovány rekonstrukce úseků silnic (Odry -Jakubčovice nad Odrou, Jakubčovice nad Odrou - hranice okresu Opava, Staré Heřmínovy – H. Kunčice – Vítkov, Staré Heřmínovy – Horní Benešov) v celkové délce 16 kilometrů za 251 milionů korun. Realizace je závislá na finančních prostředcích.

Domov Letokruhy se stará o seniory s demencí

„V příštím roce odstartuje rekonstrukce Domova Letokruhy, který poskytuje pobytovou sociální službu zejména seniorům s demencí. Akce za zhruba 75 milionů korun zahrnuje opravy stávající budovy a vybudování přístavby. Finance ve výši 50 milionů korun získal kraj ze státního rozpočtu ČR, zbytek dokryje z krajského rozpočtu. Práce by měly být hotovy v roce 2018,“ říká náměstek hejtmana MSK pro sociální oblast Svatomír Recman. „Velmi mě těší, že Domov Letokruhy, který je příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje, obdržel v posledních letech za své kvalitní služby řadu prestižních ocenění, například Certifikát Pracoviště bazální stimulace, Certifikát Vážka, Cenu kvality nebo Cenu časopisu Ošetřovatelská péče,“ dodává náměstek Svatomír Recman.

V oblasti v letech 2014 a 2015 fungoval v sociálně vyloučených lokalitách terénní mobilní tým, který mapoval situaci, analyzoval problémy území a poskytoval základní sociální poradenství včetně zprostředkování dalších sociálních služeb.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama