Ing. Vladimír Derner

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2016 15:57:00

Privatizovat či nikoliv?

Privatizovat či nikoliv?

Nekontrolovaná privatizace oblastních nemocnic může zhoršit přístup občanů ke zdravotní péči. I o to půjde v nadcházejících krajských volbách.

Stovky miliard veřejných prostředků procházející každoročně zdravotnictvím přitahují zájem finančních skupin. Svědčí o tom i nedávný nákup vrchlabské nemocnice skupinou Penta. Vstup soukromého kapitálu do nemocniční péče se v našem kraji zatím odehrává v lukrativních oblastech, jako jsou plastické operace či asistovaná reprodukce. Co nezaplatí zdravotní pojišťovna, to uhradí klient. Konkrétní případy konkrétních lidí ale již dnes ukazují na možná rizika. Urgentní zdravotnické zákroky provádí některé soukromé nemocnice v kratším termínu. Samozřejmě za příplatek, který se schová pod tzv. „hotelové služby“.

Nabídka na provozování státem podfinancovaných krajských nemocnic dobrotivými miliardáři bude na pořadu dne. Upřednostnění lukrativních činností a připlácení za včasné zákroky se pak můžou stát nevyhnutelnou samozřejmostí. A ochota přispět ze státního rozpočtu větší částkou za státní pojištěnce po takto zdařilé privatizaci nemocnic poroste.

Vladimír Derner
krajský zastupitel za KDU-ČSL (Koalice pro Královéhradecký kraj)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama