Mgr. Jan Paparega

  • BPP
  • Most
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 10:42:00

Byl bych rád, kdyby vláda dostála svým slibům

Byl bych rád, kdyby vláda dostála svým slibům

Mostecký primátor Jan Paparega vítá názor tripartity, že propuštění horníci z Mostecka by měli dostat stejné kompenzace jako havíři z OKD.

Před časem se mostecký primátor vyjádřil kriticky na adresu vlády, která neměřila stejně havířům ze severu Čech a havířům z OKD, když propuštěným horníkům z OKD, na rozdíl od těch stejně postižených z Mostecka, schválila pomoc. Shodu tripartity na tom, že by pomoc měli dostat i propuštění mostečtí horníci proto Jan Paparega vítá. Konečné slovo ale při rozhodování o přiznání pomoci bude mít vláda a ne všichni její členové jsou stejného názoru.

„Byl bych rád, kdyby vláda dostála svým slibům, které několikrát ústy předsedy vlády nebo některých ministrů vyjádřila, když se rozhodovalo o prolomení limitů těžby hnědého uhlí. V té době jsme byli ubezpečováni, že v případě neprolomení limitů, které s sebou zákonitě nese propouštění, bude propuštěným havířům státem pomoženo. Bohužel potom vláda schválila pomoc pouze pracovníkům OKD. Po shodě na včerejším jednání tripartity chci věřit, že vláda ve středu rozhodne také ve prospěch propuštěných mosteckých havířů,“ vyjádřil názor Jan Paparega.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama