Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2011 10:38:00

Dobeš jako strážce demokratických základů českého školství fatálně selhal

Dobeš jako strážce demokratických základů českého školství fatálně selhal

Ex-ministr školství Liška podpořil stanovisko Helsinského výboru: fašizující Bátora musí odejít a Dobeš s ním.

Ondřej Liška ke stanovisku Helsinského výboru řekl: "Plně podporuji postoj Českého helsinského výboru, který včera zveřejnil další informace o politické činnosti Ladislava Bátory svědčící o jeho xenofobních a antisemitských postojích.

Ladislav Bátora se nikdy nedistancoval od spolupráce s ultranacionalistickými a neofašistickými hnutími jako Národní strana nebo Vlastenecká fronta, ba naopak tvrdil, že by zpětně nejednal jinak. Poradce ministra školství Bátora se mj. zúčastnil uzavřeného setkání českých antisemitů společně s popírači romského a židovského holocaustu, pro Vlasteneckou frontu dokonce i přednášel. A tím zdaleka spojení Bátory s touto scénou nekončí."

"Je absolutně neudržitelné, aby ve funkci poradce ministra školství setrvával neofašista Bátora a s ním i ministr školství, který ho kryje a jeho politické angažmá odmítá komentovat. Šokující je i to, že Bátora byl na toto místo dosazen s výslovnou podporou prezidenta Klause. Demokratická společnost musí vyloučit, aby lidé s takovými aktivitami měli jako nejbližší oficiální podřízení ministra sebemenší vliv na školství. Požadujeme odchod Ladislava Bátory i ministra Dobeše z čela ministerstva, neboť jako strážce demokratických základů českého školství fatálně selhal," dodal Liška.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama