František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.08.2016 4:24:09

NEZÁVISLÍ a MORAVANÉ - společně pro Olomoucký kraj

NEZÁVISLÍ a MORAVANÉ - společně pro Olomoucký kraj

Společná kandidátka se bude ucházet o hlasy voličů Olomouckého kraje. Spojily se v ní dva atributy - nezávislost a vztah k Moravě.

A nejen to. Lídrem bude republikový předseda hnutí NEZÁVISLÍ František Zwyrtek, jehož už čtenáři Parlamentních listů dobře znají. A jak se ocitl v Olomouckém kraji?
"Je to jednoduché - přiženil jsem se", říká František Zwyrtek s úsměvem. "Jsem tu doma už deset let, a tak jsem si řekl, že je správné, abych kandidoval právě tady - Olomoucký kraj mi přirostl k srdci."

Spojení Nezávislých a Moravanů má svou logiku
-  jsou to svébytné a zkušené politické subjekty, které existují od 90. let, tedy od počátku znovuobnovení plurality politického systému. Pohybují se zejména mezi obyčejnými lidmi v samosprávách, avšak mají zkušenosti i s vyšší politikou - Moravané byli přítomní v České národní radě, Nezávislí měli své europoslance a senátory... Tedy neobávají se zaklepat i na politiky z vyšších pater.

Co chtějí přinést Olomouckému kraji?

Jeho problémy dobře znají - dopravou počínaje (chybějící R 35, dobré spojení do Jeseníku), a oborovými problémy konče - rozhodně by nepodpořili inkluzi v krajském školství, protože to považují za neuvážený experiment na dětech, jsou také jasnými zastánci podpory pracujícím rodinám, aby se nebály mít více dětí, chtějí nadále zvyšovat prestiž krajského města a bývalých okresních měst. Ostatně zrušení okresů považují za chybný krok minulosti.
Za pilíř života v krajích chápou obecní a městské samosprávy, kterým by kraj měl být významnější oporou i odborným servisem.

Oblasti svého programu do voleb postupně představí - i zde.
"Věřte, náš pohled na řadu věcí bude velmi srozumitelný a originální. Nebojíme se a ani odvážných myšlenek. Třeba takových, že do Olomouckého kraje nesmi přijít žádný imigrant. Chceme pro naše občany bezpečnost."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama