František Zwyrtek

  • NEZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2016 0:19:35

Nemáme priority. Prioritou je každý region a každá generace.

Nemáme priority. Prioritou je každý region a každá generace.

Slovem priorita se dnes bude ohánět každá partaj. Přitom je to klišé. Pro každého občana kraje je důležité něco jiného. Nezávislí s Moravany to vědí. Jejich sekretariátem je totiž ulice.

A Olomoucký kraj by měl umět postupně vyvažovat zájmy všech - aby nebyla některá oblast protekčně preferovaná, a na některou aby se nechtěně nezapomnělo.
Mladí se chtějí bavit, rodiny touží po zázemí a servisu pro své děti, senioři o důstojné trávení důchodu ať doma, nebo v některém zařízení. Kraj musí prostě plnit postupně všechny své role.

Obdobně se nesmí lišit podpora regionů - každý by měl dostat to, co je pro ně to nejpodstatnější, a podpořit v něm to, co je pro něj typické. 

Jistě - ne všechno jde hned - ale krajské volební období má čtyři roky,  a přesně v tomto rámci by se pak měl pohybovat krajský program. Aby se v něm každý našel, a taky aby se našel v tom kterém období.
Tedy kandidátka Nezávislí a Moravané jde tímto směrem - priority pro každou generaci, priority pro každý region - nikoli priority celoékrajské a ojedinělé, ale priority generačně a místopisně plošné. 
Aby všem občanům bylo jasné, že každý je tady doma, a na každého kraj v krajském programu myslí.

Mohou v tom výrazně pomoci obce a města - ty nejvíce znají problémy svého regionu, a neměly by se obávat dát to jak před volbami, tak po volbách, jasně najevo.

A nově zvolení krajští zastupitelé by jim měli bedlivě naslouchat.

Stejně tak občanům - politikové nevědí všechno - proto musí být mezi lidmi. Ne v sekretariátech.

To mi připomíná, že Nezávislí ani Moravané tam být ani nemohou - sekretariáty nemají. Jejich sekretariátem je totiž ulice.  



 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama