Edvard Kožušník

Svět není ani černý ani bílý
  • ODS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2011 19:30:51

Záměrem castrovského režimu nejsou reformy, ale likvidace opozice

Záměrem castrovského režimu nejsou reformy, ale likvidace opozice

Výzva kubánskému prezidentu Raúl Castrovi

Vyzývám kubánského prezidenta  Raúl Castra, aby okamžitě upustil od svého záměru prezentovaného na posledním sjezdu Komunistické strany Kuby vytlačit opozici z náměstí a ulic. Po čtvrtečním zásahu kubánské policie proti demonstraci opozičního uskupení Coalición Central Opositora, zemřel na následky zásahu v neděli v kubánské Santa Claře dlouholetý disident Juan Wilfredo Soto. Podle očitého svědectví držitele Sacharovovy ceny Guliermo Fariñase, se kterým jsem se letos v únoru přímo v Santa Claře setkal, byl policejní zásah proti demonstrantům brutální.

Právě dnes má Castrova vláda prezentovat přes 300 ekonomických a společenských reforem. Pokud mají být tyto reformy jen zástěrkou na jejímž pozadí se budou stupňovat represe proti civilnímu obyvatelstvu vrcholící fyzickou likvidací opozice. Jsou jakákoliv očekávání kubánského režimu v přehodnocení společného postoje EU vůči Kubě jen velmi naivní představou kubánské gerontokracie, která je zcela odtržená od skutečné reality v níž žije kubánský lid. Události posledních dnů a hodin jen potvrzují, že záměrem castrovského režimu nejsou reformy karibského komunistického skanzenu, ale likvidace opozice.

Edvard Kožušník, poslanec Evropského parlamentu
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama