Ing. Jan Mládek, CSc.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2016 14:47:37

Komentář ministra Jana Mládka ke čtvrtečnímu rozhodnutí věřitelů OKD

Komentář ministra Jana Mládka ke čtvrtečnímu rozhodnutí věřitelů OKD

Reorganizace je jediná cesta k postupnému útlumu dolů a sociálně schůdnému řešení.

Variantu reorganizace Ministerstvo průmyslu a obchodu po celou dobu doporučovalo jako jedinou cestu k postupnému útlumu dolů a sociálně schůdnému řešení.

Takto byl koncipován materiál, který jsem předložil vládě, a ta ho v této podobě dne 27. 7. 2016 schválila. Jsem rád, že se podařilo přesvědčit pana ministra financí A. Babiše o nutnosti zafinancování OKD, které dlouhodobě odmítal, a že se vládě podařilo schválit půjčku pro případ reorganizace OKD. Tento krok jistě pomohl při rozhodování věřitelů.

Reorganizace je z hlediska zaměstnanců, dodavatelských firem v regionu, nákladů státu i bezpečnosti důlního prostoru rozhodně lepším řešením než konkurs a následný neřízený chaos. Nyní bude na managementu OKD, aby do 120 dnů předložil věřitelskému výboru plán reorganizace, který tento výbor musí schválit.

Dnešní rozhodnutí umožní neprodleně podepsat úvěrovou smlouvu s OKD na 700 milionů, která je připravena k podpisu.

Tyto prostředky umožní fungování OKD minimálně do doby schválení reorganizačního plánu. Finanční toky bude hlídat PRISCO, a.s., po odborné stránce bude dohled provádět státní podnik DIAMO.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama