Martin Fletcher

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2016 20:01:47

Šestý ročník Gulášových slavností v Bolehošti

Šestý ročník Gulášových slavností v Bolehošti

V sobotu 13. srpna se před obecním úřadem sešlo několik gulášových týmů, kteří se pro účastníky akce a odbornou porotu snažili uvařit ten nejchutnější guláš. V pravidlech nebyly určeny žádné postupy a druhy masa, jedinou podmínkou bylo aby každý tým

 Sobota přinesla slunečné počasí,což jistě právem přilákalo mnoho návštěvníků. Akce započala oficiálně ve 13:00 hodin, kdy moderátor akce Jan Dušek seznámil přítomné z programem odpoledne a řekl několik zajímavostí okolo původu guláše. Za hosty promluvill senátor Miroslav Antl, který všem popřál dobrou chuť a příjemné gulášové hodování, další slovo patřilo starostovi obce Petru Kubíčkovi, ten přivítal všechny účastníky a soutěžící gulášové týmy a těm popřál,aby jim šlo vše od ruky. 



Požádali jsme o rozhovor starostu obce Petra Kubíčka. 

- Pane starosto jaký program jste si připravili na dnešní odpoledne a kolik očekáváte návštěvníků? 

- Letos předpokládáme asi tak 1500 návštěvníků, obliba této akce roste, tak každým rokem návštěvníků přibývá, za což jsme moc rádi. Soutěží tady 10 druhů gulášů, jen pro příklad mohu zmínit mufloní guláš, babičin guláš, segedínský guláš ...Co se týče programu, tak zde bude nejen hudební vystoupení skupin Pokrok a Mop. Pro děti zde máme zdarma celodenní program - zábavné centrum, soutěže pro děti o ceny, pro dospělé máme také soutěže v pití piva na čas ve štafetě a to vše nás čeká v průběhu odpoledne. Rád bych touto cestou za nejen technickou pořadatelskou činnost poděkoval nejen zastupitelům obce,ale i ostatním občanům, moc si jejich práce vážím! Velké poděkování si zaslouží Královéhradecký kraj, který naší akci finančně podpořil a s tím souvisí, že děkuji panu senátoru Miroslavu Antlovi. 


O rozhovor jsme požádali také přítomného senátora Miroslava Antla. 

- Pane senátore jak hodnotíte letošní ročník Gulášových slavností v Bolehošti a jak se Vám na nich líbilo? 

- Bylo to poprvé, co jsme dostali pozvání na akci do Bolehoště – a velice rádi jsme přijeli. Navíc se mi podařilo k žádosti pana starosty Petra Kubíčka prosadit v Radě Královéhradeckého kraje na tyto Gulášové slavnosti finanční dar. Do Bolehoště jsme přijeli o půl hodiny dříve – a bylo až neuvěřitelné sledovat, jak rychle se areál zaplnil nejméně tisícovkou lidí. Byla tam výborná atmosféra, festival gulášů a pět druhů piva, takže si každý mohl vybrat podle své chuti. S obdivem děkuji milým a sympatickým organizátorům, tj. starostovi Petru Kubíčkovi a paní Zdeňce Andržové, za bezvadný a hladký průběh akce, jakož i nasazení, s jakým se návštěvníkům věnovali. Vskutku příjemné a pohodové sobotní chvíle nám nenarušili ani náměstci hejtmana, kteří tam přijeli pouze na zahájení v rámci svých předvolebních aktivit. Na rozdíl od nich budeme rádi jezdit do Bolehoště i na další slavnostní gulášové ročníky… 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama