Martin Fletcher

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2016 20:29:39

Tisková zpráva ČSSD Královéhradeckého kraje ze dne 12.8.2016

Tisková zpráva ČSSD Královéhradeckého kraje ze dne 12.8.2016

ČSSD v Královéhradeckém kraji tiskovou konferencí zahájila volební kampaň pro krajské volby 2016. S ohledem na hrozby, kterým dnes čelíme, začínáme svou kampaň dříve, než bývalo zvykem.

Čelíme snaze o převedení některých krajem zajišťovaných služeb do soukromé sféry. Jistoty, že nás vlak či autobus odveze i z odlehlých částí kraje, že bude v zimě prohrnutá a ošetřená vozovka, že nám v nemocnici zajistí ošetření bez ohledu na stav našeho konta, jsou zásadním způsobem ohroženy.


Po dvou obdobích, kdy ČSSD úspěšně spravovala náš kraj, jdeme do voleb s komplexním programem zahrnujícím všechny oblasti, které spadají pod správu kraje. V kampani budeme aktivně komunikovat ty body programu, které jsou v případě zvolení některých účelově vytvořených hnutí ohroženy.


Prvním tématem je zdravotnictví. Zde s heslem „ZDRAVÍ NENÍ ZBOŽÍ“ chceme upozornit na touhu některých podnikatelů koupit vybraná krajem spravovaná nemocniční zařízení. Vydělávat na nemoci je nemorální a absurdní. Vedle tohoto aspektu je pak důležitá otázka, jak kraj zajistí dostupnost zdravotní péče, až se soukromý majitel rozhodne nemocnici například z ekonomických důvodů přebudovat na jiný typ zařízení?


Druhým tématem je doprava, kde s heslem „JÍZDNÉ PRO ŽÁKY A SENIORY ZDARMA“ chceme v případě výrazného volebního úspěchu zrealizovat toto heslo. Doprava v našem kraji funguje v aktuálním rozsahu pouze díky výrazné finanční podpoře kraje a případné zrušení jízdného pro tyto cílové skupiny nezatíží fatálním způsobem krajským rozpočet. V rámci tohoto tématu chceme také komunikovat snahy současného ministra dopravy za ANO o převedení zimní údržby do soukromých rukou. Správa a údržba silnic je nákladem a neměl by jí provádět nikdo, kdo jí dělá za účelem dosažení zisku. Stejný trend pak razí ministerstvo v rámci železniční dopravy, kde pouští soukromé dopravce na některé ekonomicky výhodné tratě a na zbylých poté narůstá cena, kterou musíme my všichni zaplatit.


Třetím tématem, které budeme pod heslem „BEZPEČNÝ KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ“ více akcentovat, je bezpečnost. Chceme občany ujistit o tom, že se v současnosti není v naší zemi s ohledem na uprchlickou krizi čeho obávat a upozornit je, aby se nenechali některými subjekty strašit. Budeme je informovat o konkrétních počtech zadržených migrantů u nás a o tom, jak u nás funguje detence a azylové řízení.


ČSSD nedisponuje miliony na předvolební kampaň, nevlastníme média. Jsme ale nejstarší politickou stranou u nás, máme obsah, máme své členy a mnoho dobrovolníků. Dnes začínáme, dnes vycházíme do ulic.


Přítomní za ČSSD na tiskové konferenci:

  • senátor prof. MUDr. Jaroslav Malý, CSc.
  • senátor JUDr. Miroslav Antl
  • senátor a hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc
  • proděkan FF UHK a kandidát na hejtmana PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.
  • ředitelka základní školy Mgr. Edita Vaňková


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama