ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2016 20:20:00

Základnám záchranářů úplně chybí zázemí pro údržbu sanitek. A nejen to...

Základnám záchranářů úplně chybí zázemí pro údržbu sanitek. A nejen to...

Šternberk, Zábřeh, Uničov a Jeseník – to jsou města, v nichž hejtmanství chystá budování nových výjezdových základen zdravotnických záchranářů. Předpokládané náklady přesahují 95 milionů korun.

„U všech čtyř základen jsou v současné době nevyhovující parkovací místa. Vozidla stojí venku a jsou vystavena všem klimatickým vlivům. Úplně chybí zázemí pro údržbu sanitek. Nedostačující jsou také prostory pro sociální zázemí zaměstnanců,“ vysvětlil Michael Fischer, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Peníze na stavbu výjezdových základen chce Olomoucký kraj získat z Integrovaného regionálního operačního programu. Ve výzvě s názvem Stanice integrovaného záchranného systému jsou celkem více než dvě miliardy korun.

Olomoucký kraj předpokládá náklady ve výši 95 mil. 250 tisíc korun. Pokud uspěje a bude moct v plném rozsahu čerpat peníze z fondů Evropské unie i ze státního rozpočtu, zaplatí ze svého 9 mil. 525 tisíc korun.

Krajští radní teď schválili přípravu celého projektu. Podat by ho kraj měl v srpnu příštího roku. Samotná realizace je pak plánovaná od dubna 2018 do října 2020.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama