ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2016 19:05:00

Naše mládež není tak líná, jak se obecně tvrdí

Naše mládež není tak líná, jak se obecně tvrdí

Téměř stovka dětí z dětských domovů z Plzně, Pardubic a Moravskoslezského kraje navštívila spolu se svými sportovními ambasadory krajský úřad, kde je přivítal moravskoslezský hejtman Miroslav Novák.

Díky projektu „Olympijské parky dětem“ mohli mladí sportovci změřit své síly v ostravském RIO PARKU, kde absolvovali různé závody.

„Nejraději ze všech sportů mám běh, pak fotbal a jízdu na kole. Budu teď hodně trénovat, abych taky mohl na olympiádu,“ prozradil sedmiletý Daniel Gažik z Dětského domova Lichnov.

Zaměstnanci krajského úřadu pro návštěvu připravili výstavu obrázků, které malovaly děti z dětských domovů v Moravskoslezském kraji a fotografií z ostravského olympijského parku. „Je skvělé, že kraj ožil olympiádou i prostřednictvím olympijského parku, jehož brány ve čtvrtek překročil stotisící návštěvník. Musím uznat, že jeho atmosféra je opravdu sportovní a návštěvníci i při koncertech a dalších akcích ctí v chování pravidla fair play,“ říká hejtman Miroslav Novák. „A ještě víc jsem rád, že program nezapomněl ani na děti z dětských domovů, se kterými jsem se dnes potkal, a kteří mě utvrdili v tom, že naše mládež není tak líná, jak se obecně tvrdí, ale že má stále zájem o sport. Třeba právě mezi těmito dětmi roste příští olympionik, který v budoucnu promění dobu bronzovou v dobu zlatou,“ dodává hejtman Novák.

V Ostravě na družstva dětí z dětských domovů čekal štafetový běh s kahanem, který se stal symbolem Olympijského parku Ostrava, a další atletické disciplíny. Všichni dostali také PASY VÍTĚZŮ, do kterých sbírali na památku razítka. Ambasadory dětí byli plavec Josef Štefl, cyklistka Aneta Hladíková, plavkyně Barbora Závadová a stolní tenista Petr Korbel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama