ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2016 11:31:00

Železniční vlečky si vytvářejí vlastní podmínky vůči firmám

Železniční vlečky si vytvářejí vlastní podmínky vůči firmám

Projev na 27. Schůzi Senátu dne 24. 8. 2016

 Dobré ráno, pane předsedo, kolegyně, kolegové, pane ministře.

Já jenom krátce chci vystoupit na podporu pozměňovacího návrhu, tak jak ho načetli už na hospodářském výboru a nyní pan zpravodaj.

Jedná se totiž o to, že skutečně existují větší komplexy vleček, kde vlastně tu službu na vlečce provádí hlavní vlečkař, má často svoje vlastní prostředky, vlastní lokomotivu, provádí tam veškerý posun. Potom ty vozy sváží buď do nejbližší železniční stanice, nebo naopak na vlečku přijede posun z Českých drah nebo jiného dopravce, který potom vše obslouží.

Může ovšem nastat situace, ona se ukazuje právě v poslední době, že hrozí, že bude nastávat, nebo dokonce již nastává, že ten hlavní vlečkař, pokud se nějak nedohodne, tak si vytváří vlastní podmínky vůči ostatním firmám, které na té vlečce jsou, které využívají ať už těch magacínů neboli skladišť, nebo dalších zařízení – rampy. Mají provozy přitažené k té vlečce, ovšem ten vlečkař je potom má jako rukojmí a může si stanovovat svoje podmínky, třeba i různé ceny nebo různé výjimky ve smlouvách a podobně. Tomu má zabránit tento pozměňovací návrh. Jenom jsem chtěl upoutat vaši pozornost, abyste jej podpořili.

Děkuji a přeji hezký den.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama