Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2016 5:28:00

Středočeským silnicím hrozí kvůli nečinnosti hejtmana likvidace

Středočeským silnicím hrozí kvůli nečinnosti hejtmana likvidace

Plánovaný zákaz vjezdu kamionů do Prahy do dostavby Pražského okruhu se vážným způsobem dotkne obyvatel Středočeského kraje, odkloněné kamiony mají podle hejtmanství jezdit přes krajské silnice druhé a třetí třídy.

 Vláda ani vedení kraje přitom neudělaly nic, co by této vážné situaci předešlo. STAN vyzývají vládu a hejtmana k urychlenému a systematickému řešení.

„Nesmí dojít k přesměrování dopravy na středočeské silnice druhé a třetí třídy, jak navrhuje hejtmanství. Středočeské dvojky a trojky jsou v řadě případů ve zbědovaném stavu, navíc by to vedlo k zatížení hustě obydlených lokalit, jako jsou Říčany nebo Úvaly. Nedivím se představitelům těchto obcí, že uvažují o vyslovení zákazu vjezdu kamionů na své území,“ říká krajská zastupitelka a členka výboru pro dopravu Věra Kovářová (STAN)

. „Krajská koalice sklízí plody své předchozí nečinnosti,“ vysvětluje starosta Kolína a kandidát na hejtmana za STAN Vít Rakušan. „Místo intenzivní diskuze s Prahou, ke které mělo dojít už dávno, a společného tlaku na vládu, aby poskytla prostředky na realizaci prioritních dopravních opatření, nyní kraj kvůli své liknavosti stojí před situací, kterou nedokáže řešit. Koncepčním řešením současné situace je dokončení Pražského okruhu, které musí respektovat oprávněné zájmy ochrany životního prostředí Středočechů i Pražanů,“ dodává Rakušan.

Starosta Říčan Vladimír Kořen a starosta Úval Petr Borecký jsou připraveni v zájmu svých obyvatel znemožnit průjezd kamionů svými městy na silnici II/101. „Doufám, že vedení kraje je v tomto plně podpoří. Že to jde, ukazuje naše zkušenost z roku 2006, kdy jsme byli nuceni uzavřít pro kamiony silnici II/101 v úseku Radotín – Dolní Břežany – Jesenice a ponechat je na Jižní spojce,“ uzavírá starosta Dolních Břežan a opoziční zastupitel Věslav Michalik (STAN).


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama